Nova vest
Tenis

Utorak, 03.04.2007.

15:40

DK: "Sve osim pobede neuspeh"

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Teniska reprezentacija Srbije počela je pripreme za meč 2. kola prve grupe Evro-afričke zone Dejvis kupa sa selekcijom Gruzije. Naša reprezentacija je u meču koji će se igrati u Kovilovu, na šljaci, apsolutnu favorit, ne samo zbog fantastične forme u kojoj se nalazi Novak Đoković i boljeg plasmana na ATP listi skoro svih igrača naše selekcije, već i zbog odsustva najboljeg gruzijskog igrača Iraklija Labadzea, koji je povredio ruku.

Pobeda nad Gruzijom donela bi selekciji Srbije još jednu šansu za ulazak u svetsku grupu, o čemu će odlučivati mečevi plej-ofa, koji su na programu u septembru.

Naša selekcija igraće u sastavu Novak Đoković, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, a selektor Dejan Petrović nije želeo da saopšti ko će igrati singl, a ko dubl do žreba koji je u četvrtak.

Janko Tipsarević nema nikakve dileme da će naša reprezentacija zabeležiti pobedu u ovom duelu:

"Ne želim da zvučim uobraženo, ali mislim da su šanse da mi izgubimo ovaj meč minimalne. Svi naši igrači su zdravi, igraju sjajno. S druge strane, njihov najbolji igrač sigurno neće igrati", rekao je Tipsarević.

Novak Đoković takođe je optimista pred duel sa Gruzijom:

"Jako su male šanse da izgubimo od protivnika kao što je Gruzija, ne toliko atraktivnog protivnika. Siguran sam da će publika posle naših uspeha doći u velikom broju, a da ćemo u septembru igrati u "Areni" ili "Pioniru", pred više hiljada ljudi. Sve osim pobede bi bilo jako loše po nas", rekao je Đoković.

Mečevi će se igrati od 6. do 8. aprial u SC Kovilovo, kapaciteta 1.500 mesta, po sledećem rasporedu: petak od 13 sati - dva meča u singlu, subota u 14 sati - dubl, nedelja od 13 sati - dva meča u singlu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve