Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.03.2007.

20:32

Jankovićeva od 6:2, 5:2 do poraza

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Najbolju srpsku teniserku Jelenu Janković pobedila je Mara Santanđelo sa 2:6, 7:6 (7-3), 6:4 u trećem kolu turnira u Majamiju. Protivnica Italijanki u narednoj rundi biće Ana Čakvetadze, deveta nositeljka, koja je bila bolja od Francuskinje Tatjane Golovin sa 6:1, 6:3.

Trenutno 36. teniserka sveta pobedila je uprkos očajnom prvom servisu (59%) i lošoj realizaciji brejk lopti – 5 od 16. Srpkinja je iskoristila samo šest. Santanđelo se tako revanširala Jankovićevoj za nedavni poraz u Dubaiju - 3:6, 5:7.

Meč je počeo brejkom na obe strane, a naša teniserka je zatim iskoristila treću brejk loptu i oduzela protivnici servis u petom gemu. U narednom gemu Jankovićeva je izdržala pritisak Italijanke, spasla tri brejk lopte, a zatim rutinski privela set kraju – 6:2.

Jelena oduzima servis rivalki već na samom početku drugog seta i činilo se da će lako doći do pobede. Ipak, 36. igračica na WTA listi nije se lako predavala i 22-godišnja Srpkinja je bila prinuđena da spasava brejk loptu već u sledećem gemu. Ono što nije uspela tada, Italijanka je ostvarila u četvrtom gemu drugog seta. Loš sevis koštao je Santanđelo novog oduzetog servisa i Jelena je stigla do prednosti od 5:2. Usledio je neobjašnjiv pad u igri trenutno 9. teniserke sveta, koja gubi četiri uzastopna gema, ali nekako uspeva da dođe do taj brejka. Santanđelo je nastavila sa sjajnom igrom i izborila odlučujući set – 7:3.

Italijanka je bila bolja tokom celog trećeg seta, a prvu priliku da napravi brejk imala je već u trećem gemu. Naša teniserka popušta u petom gemu, a bila je na pragu poraza pri rezultatu 3:5, kada je spasla dve meč lopte. U narednom gemu odbranila je još jednu, ali je Santanđelo ipak stigla do trijumfa. Jelena u odlučujućem setu nije imala nijednu brejk priliku.

Jelena Janković je za prolaz u treće kolo nagrađena sa 19.730 dolara i 31 WTA bodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve