Nova vest
Tenis

Petak, 05.10.2012.

13:00

"Ubiti Federera, ukinuti tenis"

Organizatori mastersa u Šangaju pojačali su obezbeđenje Rodžeru Federeru, pošto su prvom teniseru sveta upućene pretnje smrću.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Mere predostrožnosti preduzete su pošto je nepoznati bloger na popularnom kineskom sajtu napisao da će ubiti švajcarskog tenisera.

"Šestog oktobra planiram da ubijem Federera, kako bi ukinuli tenis", stoji u poruci na "baidu.com" pod imenom "Blu Cat Polytheistic Religion Founder 07".

Ista osoba je na sajt postavila i sliku Federera koji kleči na teniskom terenu, odrubljene glave, a pored njega pozira dželat sa maskom na licu, obučen u crno i sa sekirom u ruci.

"Nadamo se da je ovo bila samo usmena pretnja, i da ’navijač’ neće ništa više preduzeti. U svakom slučaju moramo ozbiljno pristupiti ovoj pretnji. Kontaktirali smo policiju i povećali smo obezbeđenje oko Rodžera. U međuvremenu radimo i na bezbednosti drugih tenisera“, rekao je Jang Jibin član organizacionog komiteta turnira u Šangaju.

Jang kaže da zbog bezbednosnih razloga vreme dolaska Federera i njegove porodice u Šangaj nije otkriveno medijima, i da su oni sa aerodroma sprovedeni VIP putem i odveženi pravo u hotel.

Iako su napadi na tenisere retki, svi se sećamo napada na Moniku Seleš 1993. godine. Nju je na turniru u Hamburgu tokom meča nožem ubo poremećeni navijač.

Jedina neprijatnost koju je na terenu doživeo švajcarski teniser, bila je 2009. godine u finalu Rolan Garosa, kada je na teren utrčao navijač koji je pokušao da Federeru na glavu stavi beretku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve