Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.01.2012.

09:21

Karolini nagrada „Ana Ivanović“

Dankinja Karolina Voznijacki proglašena je najseksipilnijom teniserkom na svetu u izboru sajta tennisreporters.net.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Voznijacki je tako dobila nagradu popularno nazvanu „Ana Ivanović“ još pre dve godine, kada je sajt zabranio srpskoj teniserki da učestvuje u izboru, uz obrazloženje da je bez konkurencije najlepša i najseksipilnija dama belog sporta.

Prva teniserka sveta do titule najseksipilnije teniserke u 2011. godine došla je ispred svoje prethodnice Marije Kirilenko, dok su njih dve sledile Marija Šarapova i Julija Gerges.

Zanimljivo je da je Ivanovićevoj zabranjeno učešće u izboru pošto je pet godina zaredom osvajala titule, a isti slučaj je kod muškaraca bio sa Maratom Safinom. Titula najseksipilnijeg za 2011. ponovo je otišla u ruke Rafaela Nadala, a on je na putu do nagrade „Marat Safin“ došao ispred sunarodnika Fernanda Verdaska i Felisijana Lopesa.

Isti sajt proglasio je i pobednike u drugim katerogorijama, pa su najboljim teniserom i teniserom proglašeni Novak Đoković i Petra Kvitova. Nagrada za najveći napredak kod muškaraca otišla je Mardiju Fišu, dok je Janko Tipsarević zauzeo drugo mesto, a kod žena je ta čast pripala Andrei Petković.

Najbolji meč u muškoj konkurenciji odigrali su Đoković i Rodžer Federer u polufinalu US Opena, a kod žena Samanta Stosur i Kirilenko na istom turniru. Titulu za novajliju godinu podelili su Bernard Tomić i Anastasija Pavljučenkova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve