Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 08.09.2014.

00:21

Serena suvereno do 18. GS titule

Prva nositeljka Serena Vilijams šesti put u karijeri osvojila je US open, pošto je u finalu savladala Karolinu Voznijacki sa 6:3, 6:3.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

To je treća uzastopna titula za Serenu u Njujorku, a ove godine je bila superiorna, pošto nije izgubila nijedan set.

Mlađa Vilijamsova do sada ove godine nije stigla ni do polufinala na nekom od GS turnira, ali je na svom omiljenom Flašing Medouzu stigla do 18. Gren slem trofeja u karijeri.

Sa druge strane, Voznijacki i dalje čeka na svoju prvu GS titulu, a ovo joj je drugo finale koje je izgubila. Prvo je takođe bilo u Njujorku, 2009. godine od Kim Klajsters

Serena je bolje počela meč, povela je sa 3:1, ali se potom malo unervozila i u narednom gemu je odservirala dve duple greške dozvolivši Karolini ribrejk.

Međutim, Voznijacki je igrala daleko ispod nivoa iz pređašnjeg dela turnira, pa je Serena napravila novi brejk za 3:1. Od tog trenutka Amerikanka je bila superiorna, menjala je pravac kako je htela, loptice su joj bile duboke i Voznijacki nije imala šanse da joj se suprotstavi.

Već na početku drugog seta Serena je napravila novi brejk, do kraja je svoje gemove osvajala izuzetno lako, da bi na kraju napravila još jedan brejk i okončala poslao za 77 minuta igre.

Karolina je ukupno imala samo 4 vinera, od toga tri asa i jedan sa osnovne linije, tek u 18. gemu meča. Dankinja je upisala i 15 neiznuđenih grešaka, dok je Serena imala 29 vinera i 23 greške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve