Nova vest
Tenis

Sreda, 03.09.2014.

04:51

Karolina jača od vetra i Erani

Karolina Voznijacki plasirala se u polufinale US Opena dominantnom pobedom nad Sarom Erani - 6:0, 6:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U polufinalu deseta nositeljka igra sa Šuaj Peng iz Kine, koja je pobedila Belindu Benčić.

Voznijacki je ove godine u Njujorku izvanredna, a to je potvrdila u teškim uslovima koje je stvarao prilično snažan večernji vetar. Ona je dominirala protiv Erani od prvog do poslednjeg trenutka i završila meč za 64 minuta.

Već na startu Karo je morala da se suoči sa objektivnim teškoćama, jer svetar nije dozvoljavao teniserkama da se koncentrišu na servis. Bilo je tu bizarnih duplih grešaka, ali je Dankinja zadržala nerve i počela da pobeđuje. Gem po gem ona je lomila italijansku teniserku i dobila prvi set s nulom.

Nada za Erani javila se na startu drugog seta, koji je otvorila brejkom. Međutim, Voznijacki je čak bolje igrala na servis rivalke (uzela 76 posto poena!), pogotovo kada bi Sara pogodila prvi servis - osvojila je samo 5 od 28 poena u takvim situacijama.

Brejk je odmah vraćen i ostatak duela bio je samo egzekucija. Vetar se nije smirio do kraja, pred drugu meč-loptu na teren je umalo sletela kesa iz publike (brze ruke skupljačice su to sprečile), ali nije mogao da utiče na rezultat.

"Nije bilo lako igrati u ovim uslovima, ali bila sam odlučna, dala sve od sebe i pobedila. Lepo je opet biti ovde", rekla je oduševljena pobednica.

Voznijacki je imala duplo više vinera (26-12, uz 4 asa), manje neiznuđenih grešaka (10-13), bila je sigurna na mreži i iskoristila 6 od 9 brejk-lopti (naspram 1/8 za Erani).

Karo će sa Peng igrati svoje peto gren slem polufinale, četvrto u Njujorku i prvo posle 2011.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d