Nova vest
Tenis

Sreda, 03.09.2014.

02:05

Federer za dva sata do četvrtfinala

Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale US Opena pobedom nad Špancem Robertom Bautistom Agutom u tri seta - 6:4, 6:3, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Federer je u Njujorku drugi, a Bautista sedamnaesti nosilac (trenutno 19. teniser sveta), a ovo je bio njihov prvi meč.

U narednoj rundi rival petostrukom šampionu Njujorka biće Gael Monfis, koji je pobedio Grigora Dimitrova.

Bautista je manje od godinu dana mlađi od Đokovića, ali do ove sezone nije osvajao ATP turnire (ove je osvojio Rosmalen i Štutgart, oba iz kategorije 250). Na Ozi Openu stigao je do osmine finala, a najveći uspeh mu je polufinale madridskog Mastersa.

Federer je sporo ušao u meč i greškama poklonio dosta poena rivalu, koji je prvi gem osvojio asom.

Čim se prilagodio Federer je preuzeo potpunu kontrolu i napravio brejk u trećem gemu. Peti gem doneo je veliku dramu, a Švajcarac je iskoristio tek četvrtu brejk-loptu i povećao vođstvo.

U sedmom gemu on je imao priliku da brzo okonča set, ali mu ni 0-30 ni jedna brejk-lopta nisu bili dovoljni. To je ohrabrilo Bautistu, koji zatim pravi 0-40 i iz trećeg pokušaja pravi brejk, čime produžava set. Serija momka iz Kasteljona se nastavila do 4:5, a čak je i u narednom gemu imao 30-30, posle čega je Fed sa dva asa osvojio set.

U drugom setu Rodžer je brzo napao i napravio brejk u trećem gemu i uepsšno čuvao tu prednost do samog kraja, iako je šesti gem potrajao. Na kraju je Švajcarac novim brejkom uzeo set - 6:3.

Treći set počeo je naletom Španca, koji je u prvom gemu imao dve brejk-lopte, drugi je osvojio rutinski, a treći počeo sa 0-30. Federer je tada počeo da koristi mrežu malo češće, izvukao se iz problema, a zatim odmah napravio brejk. Nije to bio kraj muka za Švajcarca, koji je u narednom gemu imao 40-15, ali je morao da prođe kroz čak pet izjednačenja uključujući i jednu brejk-loptu. Posle toga oba servera su osvajala svoje gemove bez mnogo drame, sve do osmog gema, kada je Bautista sa nekoliko niznuđenih grešaka omogućio Federeru da pred istek drugog sata završi meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d