Nova vest
Tenis

Sreda, 03.09.2014.

01:02

Čilić u 1/4f, konačno dobio Simona

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale US Opena posle dramatične pobede nad Žilom Simonom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čilić, 14. nosilac, slavio je u pet setova – 5:7, 7:6, 6:4, 3:6, 6:3, posle 4 sata i 13 minuta igre.

Bila je to prva pobeda Marina nad Simonom u karijeri. U sledećoj rundi njega očekuje pobednik duela između tomaša Berdiha i Austrijanca Dominika Tima, jedinog koji je preostao na turniru, a da nije bio kosturaš.

Pre ovog duela Simon je dobio sva četiri međusobna okršaja, poslednji u Australiji ovog januara. Svaki put su odigrali maksimalni broj setova.

Bilo je ovo sjajno. Znao sam da Žila neću lako pobediti, uvek je izjednačeno, ali on dobija. Danas sam bio psihički spreman, iako sam izgubio četvrti set, nastavio sam i odigrao peti set veoma dobro“, rekao je Čilić posle meča.

Momak iz Međugorja tako je prvi put u karijeri vezao dva četvrtfinala gren slem turnira i izjednačio najveći uspeh u Njujorku (2009, 2012). Jedino gren slem polufinale igrao je u Melburnu pre 4 godine.

Značajno sam napredovao ove godine, pre svega mentalno, pogotovo posle meča sa Novakom na Vimbldonu. Danas mi se to isplatilo“.

Temperatura na terenu Luj Armstrong bila je neizdrživa.

Obojica smo najbolje igrali u petom setu, jer je sunce konačno zašlo za tribinu. Nije lako igrati na vrućini. Trudio sam se da skraćujem poene, nisam uvek uspevao, ali na kraju sam dobio“, zakljućio je Čilić.

Berdih i Tim izlaze na teren odmah posle ovog meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d