Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 01.09.2014.

23:40

Novak: Mari je kvalitetan i iskusan

Prvi nosilac Novak Đoković izjavio je da će morati da igra na najvišem nivou ako želi da savlada Endija Marija i plasira se u polufinale US opena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Svi znamo Endijev kvalitet – osvojio je Vimbldon, US open, Olimpijske igre... Iza sebe ima mnogo uspeha i iskustva, zna kako se igra na centralnom terenu ovde, tu je igrao neke odlične mečeve, pobedio me je 2012. Moraću da igram najbolje što mogu da bih pobedio“, rekao je Đoković.

Endi je operisao leđa i odsustvovao je četiri-pet meseci, pa je imao uspone i padove ove godine. Ipak, mislim da će biti skroz spreman i da će igrati na visokom nivou u velikom meču. To očekujem od njega“, dodao je osvajač US opena iz 2011. godine.

Novak je u četvrtoj rundi savladao Filipa Kolšrajbera sa 6.1, 7:5, 6:4.

Najjači otpor Kolšrajber je pružio u drugom setu, kada je imao i set loptu. Igrao se tada dug poen u kojem je Nemac imao inicijativu, ali ga je Đoković na kraju prošao na mreži forhendom.

“To je bio jedan od ključnih trenutaka na meču. Da je osvojio taj poen, osvojio bi set, bili bismo izjednačeni. Bio je to značajan poen, tako da sam pokušao da dobijem podršku publike. Nisam mnogo mečeva odigrao na stadionu Luis Armstrong u poslednjih pet godina, ali to je teren sa bogatom istorijom i pokušao sam da uživam u tom iskustvu“.

Đoković je trijumfom došao do svog 22. uzastopnog Gren slem četvrtfinala.

“Drago mi je zbog tog niza, iz toga se vidi da najviše cenim GS turnire i da tu pokušavam da igram najbolje. Naravno, to je i dodatna motivacija, da nastavim seriju na sledećim turnirima“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve