Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 01.09.2014.

02:50

Rodžerov preokret, Gael na Grigora

Drugi nosilac Rodžer Federer savladao je Marsela Granoljersa iz Španije 4:6, 6:1, 6:1, 6:1 u trećem kolu US opena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Federer je izuzetno loše počeo meč, odmah je Granoljers napravio brejk, a pri rezultatu 5:2 za Španca meč je prekinut zbog kiše.

Po povratku na teren Federer je vratio brejk, ali je Granoljers agresivnom igrom uzvratio na isti način i osvojio je prvi set.

Na početku drugog seta Španac je propustio brejk loptu, a posle toga Rodžer je preuzeo kontrolu, diktirao je ritam forhendom, izlazio na mrežu i potpuno je obeshrabrio rivala.

Granoljers je još kratko pružao kakav-takav otpor, a Federer je bez punog gasa lako i ubedljivo došao do pobede. To je njegov 70. trijumf na US openu, čime je postao peti čovek u Open eri kojem je to pošlo za rukom, posle Džimija Konorsa, Ivana Lendla, Pita Samprasa i Andrea Agasija.

Za prolaz u četvrtfinale Švajcarac će igrati sa 17. nosiocem Robertom Bautista-Ahutom, koji je imao brejk zaostatka u prvom setu, ali je ipak lako savladao Adrijana Manarina sa 7:5, 6:2, 6:3.

Šesti nosilac Tomaš Berdih, koji ne blista ove sezone, izgleda dolazi do forme na turniru na kojem je pre dve godine igrao u polufinalu. Veoma lako je savladao Tejmuraza Gabašvilija 6:3, 6:2, 6:4, a sada ga čeka okršaj sa Dominikom Timom.

Mladi Austrijanac, koji u sredu puni 21 godinu, napravio je malo iznenađenje, pošto je u tri seta deklasirao 19. nosioca Felisijana Lopesa sa 6:4, 6:2, 6:3.

Još ranije David Ferer ispao je od Žila Simona, koji će se za prolaz u četvrtfinale boriti sa Marinom Čilićem. Hrvatski teniser dobio je Kevina Andersona 6:3, 3:6, 6:3, 6:4. U četiri dosadašnja međusobna meča Simon je pobeđivao Čilića, poslednji put ove sezone u Melburnu, kada se igralo pet setova.

Gael Monfis nastavlja sa izvrsnim igrama u Njujorku, još nije izgubio ni set, a sada je mnogo lakše nego što se očekivalo savladao prošlogodišnjeg polufinalistu Rišara Gaskea sa 6:4, 6:2, 6:2.

Njegov protivnik u osmini finala biće sedmi nosilac Grigor Dimitrov, koji je u neobičnom meču pobedio Belgijanca Davida Gofana sa 0:6, 6:3, 6:4. 6:1.

Dimitrov u prvom setu nije mogao da pogodi servis i bekhend, nije uzeo nijedan gem, a na startu drugog seta suočio se sa dve brejk lopte. Spasao je, a zatim je proigrao i izjednačio u setovima.

Bugarin je u trećem setu poveo 3:0, uz dva brejka viška, ali Gofan se vraća i izjednačava na 4:4. Gofan je tada duplom greškom poklonio novi brejk, a Dimitrov taj poklon nije odbio i poveo je sa 2-1 u setovima.

Duel je tada rešen, pošto je Grigor rutinski slavio u četvrtom setu.

Pre tri godine Monfis je savladao Dimitrova u prvom kolu US opena u tri seta, a jedini preostali meč između njih dvojice dogodio se ove godine u Bukureštu, kada je Francuz predao pri Grigorovom vođstvu 5:1 u prvom setu.

Muškarci, treće kolo:
Žil Simon – David Ferer 6:3, 3:6, 6:1, 6:3
Marin Čilić – Kevin Anderson 6:3, 3:6, 6:3, 6:4
Tomaš Berdih – Tejmuraz Gabašvili 6:3, 6:2, 6:4
Rodžer Federer – Marsel Granoljers 4:6, 6:1, 6:1, 6:1
Dominik Tim – Felisijano Lopes 6:4, 6:2, 6:3
Roberto Bautista-Ahut – Adrijan Manarino 7:5, 6:2, 6:3
Gael Monfis – Rišar Gaske 6:4, 6:2, 6:2
Grigor Dimitrov – David Gofan 0:6, 6:3, 6:4. 6:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve