Nova vest
Tenis

Nedelja, 31.08.2014.

21:57

Karolina preko Šarapove u 1/4finalu

Danska teniserka Karolina Voznijacki plasirala se u četvrtfinale US opena, pobedom u tri seta nad Ruskinjom Marijom Šarapovom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Voznijacki je nastavila sa odličnom formom na američkoj turneji i dobila Šarapovu sa 6:4, 2:6, 6:2, posle dva sata i 50 minuta igre.

Voznijacki je mnogo bolje otvorila duel protiv Ruskinje i već na startu stigla do brejk. Šarapova se vratila u petom gemu, ali je u finišu seta Dankinja ponovo oduzela servis protivnici za 1-0.

Osvajanje prvog dela igre potpuno je ispraznilo nekada prvu teniserku sveta, pa je Šarapova to iskoristila i vezala četiri gema. To joj je bilo dovoljno da mirno privede set kraju.

Uvodni gemovi trećeg seta doneli su nešto mirniju igru, da bi Voznijacki ponovo brejknula Šarapovu u četvrtom gemu. Odlično je kontrolisala dešavanja na terenu, a pri rezultatu 5:2 ponovo je napala i bekhend paralelom stigla do velike pobede.

Karolina se držala svoje igre i na kraju meč završila sa 22 direktna poena i 17 neiznuđenih grešaka. Sa druge strane, Šarapova je mnogo forsirala i na kraju upisala 43 greške uz 39 vinera.

„Pobediti šampionku kakva je Marija je neverovatno. Mislim da zaslužujem malo čokolade, ili tako nešto“, rekla je Voznijacki neposredno posle meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve