Nova vest
Tenis

Subota, 30.08.2014.

22:48

Novak: Podižem nivo iz meča u meč

Prvi nosilac Otvorenog prvenstva SAD u tenisu, Novak Đoković rekao je da dobija dodatno samopouzdanje time što ubedljivo dobija mečeve.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

"Uliva mi dodatno samopouzdanje činjenica da sam igrao ovako dominantno u prva tri kola i osećam da podižem nivo igre iz meča u meč. Intenzitet je tu, oštrina u udarcima, preciznost u servisu. Sve više imam i samouverenosti u svoj ritern", rekao je Đoković srpskim izveštačima u Njujorku.

Srpski reprezentativac je danas pobedio domaćeg igrača Sema Kverija u tri seta, 6:3, 6:2, 6:2.

"Nije bilo lako, iako rezultat pokazuje drugačije. Trebalo je da obavim svoj posao. Sem je igrač koji se mnogo oslanja na servis i ako ga neutrališem, uspevam da uđem u razmenu udarca, što mi je i pošlo za rukom", rekao je Đoković.

Protivnik u sledećem kolu biće mu pobednik duela Džon Izner - Filip Kolšrajber.

"Ovo je osmina finala grend slema, više nema lakih mečeva. Ne mogu da očekujem da ću pobeđivati kao do sada, ali ću se truditi da probam da meč rešim što pre", naveo je prvi reket sveta.

Novinare je zanimalo i Novak prati medijske prognoze i analize tokom turnira.

"Ranije, u prvom delu svoje karijere, sam to pratio, ali sad ne toliko. Trudim se da ne čitam mnogo medije u toku turnira, jer ne želim da dozvolim da bilo šta utiče na moju koncentraciju. Kad imam slobodnog vremena, moje interesovanje ide na sasvim drugu stranu", dodao je Novak.

Ta druga strana je gledanje drugih sportova, svetskih prvenstava u košarci i odbojci.

"Pratim druge sportove. Sada je u toku odbojkaško i košarkaško svetsko prvenstvo. Čestitam košarkašima i želim im mnogo sreće, Saletu Đorđeviću i igračima. Svi želimo da se oni vrate na staze stare slave, ali ne treba staviti teret prevelikih očekivanja na ovaj tim, jer je mlad, ali svakako ima potencijal za dalje. Kolektivni sport je uvek bio nacionalni sport", rekao je Djoković.

Odbojkaši su igrali u isto vreme kada i on, i rekao je da je šteta što su poraženi kada je čuo kako se završila utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d