Nova vest
Tenis

Subota, 30.08.2014.

01:09

Belinda: Jelena je veoma dobra

Švajcarska teniserka Belinda Benčič izjavila je da se nada dobrom meču protiv Jelene Janković, za koju je rekla da je veoma dobra igračica.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Belinda Benčič je u petak napravila najveći uspeh u karijeri plasmanom u četvrto kolo US opena, pobedom nad Anđelikom Kerber sa 6:1, 7:5.

Mlada teniserka će se u četvrtom kolu sastati sa našom Jelenom Janković koja je oduvala sa terena Šveđanku Johanu Larson, prepustivši joj samo jedan gem.

„Nisam ni znala sa kim igram, sada sam tek pogledala. Mislim da je veoma dobra, gledala sam je mnogo. Samo se nadam da će biti dobar meč“, rekla je Belinda.

Benčičeva već godinama sarađuje sa majkom legendarne Martine Hingis, a sa bivšom teniserkom je u odličnim odnosima.

„Treniram sa njom otkad sam bila malo dete, ona me poznaje veoma dobro. Nikada nisam trenirala ni sa kim drugim, tako da stvarno verujem da je to pravi način. Funkcioniše odlično i kada god se vratimo kući, mi treniramo zajedno. Ona me savetuje oko osnovnih stvari od početka, naučila me je da igram pametno i razmišljam na terenu. Skoro sve što znam sam naučila od nje“, rekla je Benčičeva.

Ona se potom osvrnula na najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri i pobedu nad Anđelikom Kerber.

„Igrala sam odličan meč od starta, ali sam imala mali zastoj u drugom. Ali, srećna sam što sam se vratila. Neverovatno je što sam prošle godine ovde igrala u juniorskoj konkurenciji, a sada sam u četvrtom kolu. U prvom setu sam se držala strategije, ali ne znam šta se desilo u drugom. Još jednom sam prestala da igram i dozvolila joj da se vrati. Srećna sam se vratila i što nisam morala da igram treći set. Bila sam agresivnija i bolje servirala, a male stvari sam ponovo počela bolje da radim“, zaključila je Švajcarkinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve