Nova vest
Tenis

Petak, 29.08.2014.

20:35

Jelena: Za sada je sve kako treba

Srpska teniserka Jelena Janković veoma je zadovoljna što je uspela brzo da završi posao u meču trećeg kola US opena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jelena je za samo 58 minuta pobedila Šveđanku Johanu Larson sa 6:1, 6:0.

"Čekala sam svoje šanse da je napadnem i kad sam imala prilike, iskoristila sam ih. Mislim da sam odigrala dobro, nisam forsirala previše, nisam morala da rizikujem mnogo“, rekla je Jelena i naglasila da je dobro što je meč trajao kratko.

“To mi mnogo pomaže. Za sada sve ide kako treba, želim da ostanem fokusirana i da nastavim da igram ovim tempom, ali znam da mogu da igram jos mnogo bolje, zavisi od protivnice. Ja igram koliko mi ona dozvoli i koliko je potrebno za pobedu“.

U sledećem kolu suparnica će biti Belinda Benčič ili Anđelika Kerber.

“Nikad nisam igrala protiv Benčič, znam da je mlada i da ima potencijal, gledala sam je malo, ali nisam previše upućena. Ako igram protiv nje, moraću mnogo više da pogledam. Protiv Kerber sam igrala, levoruka je, jaka je sa osnovne linije, ne pravi mnogo grešaka. Moram da budem agresivna protiv nje, pošto je jaka u nogama i dosta je izdržljiva, tako da može da igra duge poene do sutra, a u to ne želim da ulazim“, izjavila je Jelena.

Na pitanje da li joj tokom mečeva smeta dovikivanje iz publike, srpska teniserka odgovara:

“Ne. Ja imam dosta dobru koncentraciju, možda sam jedna od retkih igračica koja može da popriča sa gledaocem i da za sledeći poen stane na crtu i odigra kako treba. Meni to ne smeta već godinama“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve