Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.08.2014.

04:04

"Mučio sam se da nađem ritam"

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je posle poraza od Ježija Janoviča da nikako nije uspevao da pronađe ritam.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Lajovič izgubio je od Ježija Janoviča sa 6:3, 7:5, 5:7, 7:5 u prvom kolu US opena.

Lajović je odigrao solidan meč protiv favorizovanog Poljaka koji je prošle nedelje igrao finalu u Vinston-Sejlemu, imao je srpski teniser šanse u svakom od setova, ali na kraju je Poljak zasluženo došao do pobede posle tri sata igre.

Od naše saradnice Ane Mitrić.

“On je igrao sa dosta samopouzdanja i imao veliki broj dobrih poena, kako sa osnovne linije, tako i na mreži. Ja sam se mučio da nađem tajming kod tri udarca posle servisa ili riterna i mislim da je to odlučilo pobednika ovog meča. Sigurno da nisu bili laki uslovi za igru, ali kako je bilo meni, tako je bilo i njemu.Bilo je veoma toplo zbog čega je ritam bio brži, Bilo je teško naći tajming za njegovu igru jer on igra veoma brzo i mislim da to nisam uspeo do kraja meča. On je zasluženo u drugom kolu”, rekao je Lajović.

I pored poraza, srpski teniser može biti zadovoljan otporom koji je pružio.

“Zadovoljan sam borbom, nisam igrao dovoljno dobro, ali sam se borio i uspeo da dođem do četvrtog seta. Da sam uspeo da ga brejknem u četvrtom, ko zna šta bi bilo…Ali, samo sam zadovoljan današnjom borbom”, izjavio je on.

Ježi Janovič poznat je kao igrač koji lopticu udara veoma jako i ravno, što umnogome otežava protivnicima da čitaju njegovu igru.

“Meni igrači koji udaraju ravno generalno ne leže, ali žreb ne može da se bira i trebalo je da nađem rešenje za takvog igrača. Sigurno je mnogo teže igrati nego protiv nekog ko ti daje ritam, a danas je on udarao iz sve snage, a ja pokušavao da odgovorim promenom strane, tako da nije bilo mnogo taktiziranja. To je njegov stil i takva igra ga čini opasnim, jer je nepredvidiv”, dodao je Dušan.

Sledeće što Lajovića očekuje jeste duel sa Indijom u Dejvis kupu.

“Svi se pripremamo za Dejvis kup u Indiji i svi se nadamo da ćemo se vratiti u Svetsku grupu. Gostovanje će biti teško jer igramo na velikoj nadmorskoj visini. Sigurno je da će biti toplije nego ovde. Imaju odličan dubl, singl igrači su takođe nezgodni. Mislim da nema veze da li ću biti prva ili druga tabla, ali sa Noletom je uvek lakše. Mi se uvek nadamo da će on igrati, ali ako to ne bude slučaj, pokušaćemo sve da pobedimo. Mnogo je bitna podrša van terena, a u našoj reprezentaciji vlada odlična atmosfera. Mislim das am fizički spreman za dubl, ali ćemo videti kad dođemo tamo”, rekao je on.

Ovo je bila godina proboja Dušana Lajovića koji se trenutno nalazi na 61. mestu na ATP listi.

“Mislim da sam napravio dobre rezultate na Gren slemovima.Generalno sam zadovoljan dosadašnjim delom sezone, ali ima još prostora za napredak i turnira do kraja godine. Imam cilj da poboljšam svoju igru i napredujem u nekim elementima na kojima moram, kako bi došao rezultat. Ne branim mnogo bodova do kraja i ukoliko nastavim da igram kao do sada, mislim da mogu da osvojim mnogo bodova, a sa tim će i rang doći. Nemam cilj da budem u Top50 ili Top40, već samo da radim na svojoj igri i samim tim će i rang doći”, dodao je Lajović istakavši da nije bio nezadovoljan što je u prvom kolu naišao na Janoviča.

Srpski teniser se za američku turneju pripremao trenirajući sa drugim reketom sveta Rafaelom Nadalom.

“Trenirao sam sa njim dva dana i svi znamo da je morao da se povuče zbog povrede zgloba. Nije mogao da udara bekhend već samo slajs, ne znam koliko je ozbiljno, ali mislim da mu je potrebno neko vreme za oporavak”, zaključio je Lajović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve