Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.08.2014.

03:09

JJ: Bila bolja u bitnim trenucima

Srpska teniserka Jelena Janković rekla je posle pobede nad Cvetanom Pironkovom da je bolje odigrala važne poene.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Jelena je u drugom kolu US opena slavila rezultatom 7:5, 6:4 posle skoro 100 minuta igre.

Od naše saradnice Ane Mitrić.

“Zadovoljna sam igrom, ima tu nekoliko stvari koje bi trebalo bolje da radim na terenu, ali u svakom slučaju, za drugo kolo nije loše. Mislim da sam bila bolja nego u prvom kolu jer današnji meč nije bio lak. Ima dosta jak i brz servis i danas je odlično servirala, preko 110-115 milja na sat. Imala sam malo problema da vratim i kada god bi ona pogodila prvi servis, ja bih bila u defanzivi. Čekala sam svoju šansu za brejk i kada sam to uradila, držala sam svoj servis i na kraju odradila posao kako treba. Ali, opet kažem, bio je veoma težak meč”, rekla je Jankovićeva.

Iako je poznato da je Pironkova specijalista za travu, srpska teniserka ističe da je njena protivnica igrala na visokom nivou.

"Ona je igrala dobro, ali sam ja bolje odigrala u bitnim trenucima. Držale smo se do 55, morala sam da držim visok nivo koncentracije. Poen ili dva je odlučilo, a ja sam uspela da ostanem jaka i odigram najbolje što mogu u finišu seta. Bekhend mi je dobro išao i taj udarac me je spasao”, dodala je Jelena.

Nekarakteristično za ženski tenis, u ovom duelu viđena su samo dva brejka i oba je napravila Jelena.

“Ja ne serviram toliko brzo kao ona, ali sam sam servirala precizno i pogađala uglove. Miksovala sam i nisam joj dozvolila da uđe u ritern, što pokazuje činjenica da nije imala nijednu brejk loptu. Ja sam ih imala nekoliko, ali nisam uspela da ih realizujem sve do 5:5. Tada sam nekako uspela da joj oduzmem servis i potom odserviram za set. Sve u svemu, bio je dobar meč jer je igrala na visokom nivou. Igrale smo nekoliko puta i ovo je njen najbolji meč protiv mene”, navela je JJ.

Uslovi nisu bili nimalo laki za igru.

“Morala sam da igram najbolje što mogu, malo sam se i umorila jer je bilo dosta vruće. Malo mi je ritam opao, ali sam uspela da se održim i pobedim”, rekla je Jankovićeva i dodala da je namazala veliku količinu kreme kako ne bi izgorela.

Jankovićeva će u trećoj rundi sa Johanom Larson, koja je u tri seta iznenadila Sloun Stivens. Šveđanku, koja je trenutno 96. na WTA listi, Jelena je savladala u oba međusobna meča (Australijan open i Nirnberg 2013), a ni u jednom od četiri seta nije izgubila više od dva gema.

“Igrala sam sa njom na šljaci, na turniru u Nemačkoj ili Austriji, i u Australiji prošle godine. Otprilike znam njenu igru i šta najbolje radi, ali igram svoju igru. Bitno je da dobro serviram i da budem što agresivnija. Moram da ostanem što agresivnija i kontrolišem teren i igru i ne dam protivnici da nametne svoj stil”, izjavila je srpska teniserka i dodala da ne gleda sledeće protivnice već ide korak po korak.

Sa drugim reketom Srbije u Njujorku je i otac Veselin.

“Brat nije tu, tu mi je otac. Na njega baš i ne mogu da vičem kao inače, jer imam mnogo poštovanja. Znam da to ne valja i da nije lepo, ali jednostavno je to nekada jače od mene. Malo mi ga je i žao kada znam da gleda svoju ćerku na terenu, ali drago mi je što je uz mene za sve što mi je potrebno. Volela bih da mi je tu cela porodica, ali brat odmara kod kuće", zaključila je Jelena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve