Nova vest
Tenis

Sreda, 09.07.2014.

19:15

Kad će se na GS navijati za Noleta?

Novak Đoković tokom cele karijere bio je popularan na istočnoj strani planete, dok se na Zapadu u najvećim mečevima uglavnom navija za njegove protivnike.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Tako je bilo i u finalu Vimbldona, kada je publika većinski bila uz sedmostrukog šampiona, u Londonu i širom sveta omiljenog Rodžera Federera.

Tako je bilo i koju nedelju ranije kada je sa Nadalom igrao finale Rolan Garosa, mada je Đoković posle poraza dobio dug i glasan aplauz.

“Prošle godine sam u finalu Vimbldona igrao sa Marijem, kako sam tada mogao da očekujem podršku publike? Navijali su za svog igrača. Sada sam igrao s Rodžerom, koji je verovatno najvoljeniji teniser na svetu, a tu podršku je i zaslužio jer je uspešan mnogo godina. Ne žalim se. To je nešto što sam očekivao i što je potpuno normalno“, izjavio je Novak, koji je u vimbldonskom finalu gestikulacijom tražio od publike da ga podrži, što nije prvi put u najvažnijim mečevima.

“Moram više da radim, da budem uspešan još mnogo godina, ali već osećam da se ljubav koju dobijam od ljudi širom sveta povećava svake sezone“.

Trijumfom na Vimbldonu, svojom sedmom Gren slem titulom, Đoković se vratio na prvo mesto na ATP listi, ali kaže da još može da učini kako bi pridobio podršku ljudi.

“Znam da moram da zaradim ljubav i poštovanje. Nije tenis samo biti uspešan, već i predstavljati taj sport na pravi način kao vrhunski igrač, kao i predstavljati sebe kao ličnost na pravi način. Navijači žele da te vide i kao čoveka, ne samo kao tenisera. Za mene tenis sada nije posao ili obaveza – to je ljubav i nešto u čemu uživam“, kaže Novak.

Đoković kaže da se trudi da uspeh i sve što mu je on doneo ne uzima zdravo za gotovo.

“Na teren izlazim sa strašću i pozitivnim emocijama. Uvek pokušavam da poštujem igru i da poštujem protivnike. Zahvalan sam na svakom meču, na svakoj prilici i ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Mislim da me je takav stav, uz način na koji sam proživeo detinjstvo, naterao da još više cenim ono što sada imam“, zaključio je srpski teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d