Koja je Novakova GS granica?

Trijumfom na Vimbldonu Novak Đoković je stigao do sedme Gren slem titule i izjednačio se u Open eri sa Matsom Vilanderom i Džonom Mekinroom.

Podeli

Sada su ispred njega po broju osvojenih Slemova samo sedmorica igrača u istoriji, a svetski mediji počeli su da se bave pitanjem koliko će Đoković osvojiti?

Bari Kovan, bivši teniser i sadašnji komentator za britanski Skaj, kaže da će Đoković do kraja karijere osvojiti još barem tri Gren slema.

„Novak je oduvek želeo da bude voljen i da bude u istoj kategoriji kao ostali velikani ovog sporta i sigurno će želeti da dođe do barem dvocifrenog broja Slemova. To bi ga stavilo ispred Džona Mekinroa, Ivana Lendla, Andrea Agasija i Džimija Konorsa“, napisao je Koven.

Predviđa se da srpski teniser ima barem još tri godine tenisa na najvišem nivou.

„On je sa 27 godina još uvek mlad. Veoma je fleksibilan i dinamičan i ne muči svoje telo kao na primer Nadal. Ako na to dodate koliko je hrabar kao igrač i kao osoba, onda je jasno da je budućnost blistava za njega“, dodaje Koven.

U svakom slučaju Novak je na Vimbldonu skinuo veliki balast sa svojih leđa i u narednom periodu će bez dileme biti znatno rasterećeniji.

Šta mislite, koliko će Gren slemova imati na kraju karijere?

Igrači sa najviše GS u Open eri:

Rodžer Federer 17
Pit Sampras 14
Rafael Nadal 14
Bjern Borg 11
Džimi Konors 8
Ivan Lendl 8
Andrea Agasi 8
Novak Đoković 7
Džon Mekinro 7
Mats Vilander 7
Boris Beker 6
Stefan Edberg 6

strana 1 od 27 idi na stranu