Nova vest
Tenis

Utorak, 08.07.2014.

09:09

Pilić: Novak dokazao da je najbolji

Bivši trener Novaka Đokovića Nikola Pilić rekao je da je srpski teniser na Vimbldonu ponovo dokazao da je najbolji na svetu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Đoković je u nedelju osvojio svoj drugi Vimbldon, ujedno sedmi Gren slem trofej, pobedom nad Švajcarcem Rodžerom Federerom u pet setova i dan kasnije se vratio na prvo mesto ATP liste prvi put od oktobra.

Mogu da garantujem da će Nole i posle US opena ostati na toj poziciji. Uostalom, definitivno je još jednom dokazao da je najbolji na svetu. Svaka čast Federeru i Nadalu, ali je u poslednje dve godine Novak pokazao da je broj jedan. Gubio je neke važne mečeve, ali je to normalno, usponi i padovi su sastavni deo tenisa“, rekao je Pilić.

Pilić je takođe istakao da je Novak pokazao koliko je mentalno jak.

Posle tolike propuštene prednosti, od 5:2, do 5:7 i petog seta, uveren sam da bi mnogi igrači ’pukli’ pod pritiskom. To se nije dogodilo sa Novakom, ponosan sam na njega“, naglasio je Pilić.

Iskusni stručnjak je naglasio i da je zadovoljan sve boljim uticajem Borisa Bekera na Novakovu igru.

Ako je neko mogao da pomogne Noletu da ponovo osvoji Vimbldon onda je to Beker, čovek koji ima tri titule na tom takmičenju i koji je šest puta igrao finale. Primetio sam da je mnogo više angažovan sada, da se baš trudi i da je fokusiran na posao trenera“, istakao je Pilić.

Pilić je prokomentarisao i Đokovićeve suze posle velike pobede u finalu Vimbldona.

Nagomilalo mu se dosta toga, uskoro će svadba, postaće otac, emocije su nešto normalno. To je odraz ljudskosti i to je nešto zbog čega sam takve igrače cenio uvek više. Takvi su bili Ilija Nastase, Andre Agasi, Džimi Konors, imali su tu posebnu harizmu. Sa druge strane Pit Sampras i Rodžer Federer su uvek bili ’hladni kao špricer’ i zbog toga sam ih manje voleo, ali sam naravno cenio njihove uspehe“, zaključuje Pilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d