Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 07.07.2014.

23:58

Đoković: Rim prelomni momenat

Novak Đoković vratio se na prvo mesto na ATP listi, a kao prelomnu tačku u ovog godini izdvojio je trijumf na Mastersu u Rimu.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

ATP je po tradiciji uručio Đokoviću tortu za dolazak na prvo mesto na listi, a on se ponašao kao da mu je to prvi put.

"Pokušavam da uživam u trenutku. Iskreno, zaboravio sam kakav je osećaj, iako sam bio ovde 2011. Vimbldon se ne osvaja svakog dana, drago mi je što sam se vratio", rekao je Đoković.

Osvrnuo se na najvažniju titulu u karijeri, kako sam Đoković kaže, ali i odluku s kraja 2013. godine - da uvede Borisa Bekera u svoj tim.

"Boris mi je najviše pomogao u pshihološkom smislu zbog iskustva koje ima u svetu tenisa. Poslednjih nekoliko meseci su bili zaista posebni i Marjan Vajda je tome doprineo, moj trener koji je bio uz mene od prve ATP titule. Prema dogovorenom rasporedu, Marjan nije trebalo da bude u Rimu sa mnom, ali smatram da je upravo taj turnir prelomni momenat, jer je on prihvatio da bude uz nas i provede vreme sa Borisom. Nas trojica smo osvojili taj turnir i tada sam postao bliži sa Borisom i počeo sam da shvatam koju poruku mi šalje. Od tada sve ide uzlaznom putanjom", rekao je Đoković.

Tokom finala sa Federerom, koje je trajalo oko četiri sata, Novak se najviše borio sa "unutrašnjim demonima". Najveće iskušenje imao je nakon četvrtog seta.

"Nisam gledao u ogledalo već u WC šolju i nije bilo bitno gde sam već šta sam samom sebi rekao u tom trenutku. Bilo je mi potrebno neko vreme da se koncentrišem i zaboravim šta se desilo u četvrtom setu, da zaboravim propuštene šanse i nastavim dalje. Bodrio sam sebe iako različite emocije se pojavljuju tokom toliko važnog meča. Bilo je trenutaka kada sam sumnjao posebno nakon tog četvrtog seta i sumnja se mešala sa strahom. Kada sa tim počnete da se suočavate, počinje najveća borba", istakao je najbolji teniser sveta.



Osvajanjem titule na Vimbldonu, Đoković je prestigao Bekera po broju Gren slem trofeja i sada je rame uz rame Vilanderu i Mekinrou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d