Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 07.07.2014.

14:27

WTA: JJ 9, Ana 11, Bojana 41

Jelena Janković i dalje je najbolje plasirana srpska teniserka na WTA listi, uprkos ranoj eliminaciji sa Vimbldona, dok je Ana Ivanović zadržala svoju poziciju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Jankovićeva je pala za samo jedno mesto, iako je na trećem Gren slemu sezone učešće završila već u prvom kolu, i sada je na devetoj poziciji.

Ivanovićeva je dva mesta iza, dok je Bojana Jovanovski napredovala za četiri pozicije i sada je 45. teniserka sveta.

Plasman je pokvarila Jovana Jakšić, koja je izgubila jednu poziciju i sada drži 123. mesto, dok je Aleksandra Krunić ostala 155. Među 200 najboljih nalazi se i Vesna Dolonc na 169. mestu, pošto je izgubila 49 pozicija.

Na samom čelu WTA liste nije bilo promena, vodi Amerikanka Serena Vilijams sa 9.510 bodova, ispred Na Li iz Kine sa 6.960 i Rumunke Simone Halep, koja ima 6.785.

Nova šampionka Vimbldona Petra Kvitova sada je na četvrtom mestu, posle skoka za dve pozicije, dok su po jedno mesto izgubile Agnješka Radvanjska i Marija Šarapova. Poražena finalistkinja najprestižnijeg turnira na svetu Judžini Bušar je na sedmom mestu, pošto je napredovala za šest pozicija, ispred Nemice Anđelike Kerber, Jankovićeve i Viktorije Azarenke, koje su sve izgubile po jedno mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve