Nova vest
Tenis

Nedelja, 06.07.2014.

20:44

Dupla kruna: Zikiju titula u miksu!

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Australijanka Samanta Stosur osvojili su Vimbldon u konkurenciji mešovitih parova.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zimonjić i Stosurova su do titule došli pobedom nad Maksom Mirnjim iz Belorusije i Hao-Čing Čan iz Kineskog Tajpeha sa 6:4, 6:2, posle 56 minuta igre.

Srpsko-australijskoj kombinaciji je to prva zajednička Gren slem titula, a Zimonjiću peta ukupno u miksu, pošto je prethodno osvojio po dve na Australijan Openu i Rolan Garosu.

Zimonjić je prethodno osvojio Australijan Open 2004. sa Jelenom Bovinom i 2008. sa Sun Tijantijan, a obe titule na Rolan Garosu, 2006. i 2010. godine, osvojio je sa Katarinom Srebotnik.

Zimonjić i Stosurova su odigrali gotovo bez greške protiv Mirnjeg i Čan, osvojili su sedam brejkova, a imali su sedam prilika, dok su odbranili jedinu šansu svojih rivala. Na kraju su imali 14 poena više, a tokom celog meča su napravili samo jednu neiznuđenu grešku.

Na taj način, Zimonjić je upotpunio sjajan dan za srpski tenis, pošto je samo nekoliko sati ranije Novak Đoković osvojio Vimbldon u singlu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve