Nova vest
Tenis

Sreda, 02.07.2014.

16:30

Dimitrov izbacio Marija!

Bugarski teniser Grigor Dimitrov eliminisao je branioca titule na Vimbldonu Endija Marija i plasirao se u polufinale najprestižnijeg turnira na svetu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dimitrov je do trijumfa nad Marijem došao sa 6:1, 7:6 (7:4), 6:2, posle dva sata i jednog minuta igre, i tako ostvario svoj najbolji plasman na nekom Gren slemu.

U borbi za plasman u finale, Bugarin će se sastati sa pobednikom susreta između prvog nosioca Novaka Đokovića i hrvatskog tenisera Marina Čilića.

Dimitrov je protiv Marija odigrao sjajan meč, a prvi i treći set je dobio rutinski. Škot mu je pripretio samo u drugom setu, koji je bugarski teniser dobio u taj-brejku, ali ni tada branilac titule nije imao šansu.

U prilog tome da Mari nije mogao da parira Dimitrovu ide podatak da je miljenik domaće publike imao samo dve brejk prilike, a da je iskoristio samo jednu. Na drugoj strani, Bugarin je imao pet brejkova, a i svi ostali podaci idu u njegovu korist. Imao je osam vinera više od Marija, upola manji broj neiznuđenih grešaka, a u osvojenim poenima je 100:73 za njega.

Pre plasmana u polufinale Vimbldona, najbolji plasman Dimitrova na nekom Gren slemu bilo je četvrtfinale na ovogodišnjem Australijan Openu. Do ove godine, najdalje je otišao do druge runde na trećem Gren slemu sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve