Nova vest
Tenis

Utorak, 01.07.2014.

14:48

Vimbldon odbio Novakovu molbu

Prva nedelja turnira tradicionalno je dan pauze na Vimbldonu, a organizatori ne žele to da promene uprkos učestalim molbama teniserki i tenisera.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

I Novak Đoković je posle pobede nad Congom rekao da bi u Ol Ingland Klabu trebalo da razmisle o promeni tog pravila.

“Dan je bio predivan, nije bilo kiše, a ceo dan nije odigran nijedam meč. Nijedan drugi Gren slem turnir nema takvo pravilo. Mislim da bi trebalo porazmisliti o tom pravilu“, izjavio je Đoković.

“Svi znamo da je tradicija nešto što se brižljivo neguje u Ol Ingland Klabu i mi to poštujemo, ali ima nekih pravila za koja verujem da bi trebalo da budu promenjena za dobrobit igrača i za dobrobit redosleda“, dodao je srpski teniser.

Neki igrači, poput Stanislasa Vavrinke, zbog kiše su igrali samo dva meča prve nedelje, što će im znatno otežati raspored u drugoj.

“Lopes i ja igraćemo tri dana u nizu, zavisi ko se plaisra u četvrtfinale. Ali ništa ne može da se uradi, moramo to da prihvatimo. Oni rade šta hoće, uopšte ne slušaju igrače, rade samo ono što misle da je dobro za njih“, besan je Vavrinka.

Međutim, organizatori turnira nemaju sluha za molbe igrača – portparol Ol Ingland Klaba izjavio je da “nema šanse“ da počne da se igra i prve nedelje jer veruju da je travnatoj podlozi potreban dan za oporavak i da bi igranje nedeljom uzrokovalo brže propadanje podloge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

13 h

U fokusu

Vidi sve