Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.06.2014.

23:08

Čilić: Novak najranjiviji na travi

Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je da veruje da je Novak Đoković najranjiviji na travi pred duel u četvrtfinalu Vimbldona.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Čilić je u četvrtoj rundi trećeg Gren slema sezone pobedio Francuza Žeremija Šardija sa 7:6 (10:8), 6:4, 6:4, dok je Novak bio bolji od još jednog francuskog tenisera Žo-Vilfrida Conge sa 6:3, 6:4, 7:6 (7:5).

Mislim da Novak od svih podloga je najranjiviji na travi, iako je ovde imao sjajne uspehe. Za nijansu je bolji na betonu i na šljaci, a meni odgovara nešto brža podloga, možda bi to moglo da mi donese malu prevagu. Sve je otvoreno, nadam se da ću odigrati dobro”, naglasio je Čilić.

Novak je dobio svih prethodnih devet duela sa Čilićem. Poslednji put su se sastali na Rolan Garosu, kada je Đoković bio bolji posle četiri seta.

Dosta mi znači taj meč, posebno kada pogledam da sam na šljaci odigrao takav meč protiv Novaka, naučio sam nešto iz tog meča, kao i onog u Indijan Velsu. U Parizu sam bio zadovoljan jer sam uspeo da održim visok nivo tenisa tokom tri sata, bilo je fizički teško izdržati i to mi daje samopouzdanje”, istakao je hrvatski teniser.

Čilića trenutno trenira Goran Ivanišević, osvajač Vimbldona iz 2001. godine, a hrvatski teniser ističe da se nadam da će mu njegovi saveti pomoći da pobedi Novaka.

Od Gorana sam mnogo naučio, i u prvom delu saradnje, pre trave, a posebno sada. Verujem da će mi dati prave savete i zna da iskoristi situacije i kako da se pripremi. Dosta sam prepušten njemu, do sada je sve funkcionisalo odlično, nadam se da će se tako i nastaviti”, rekao je Čilić.

Duel Đokovića i Čilića na programu je u sredu, a moći ćete da ga pratite u direktnom prenosu na televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve