Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.06.2014.

22:29

Kraj za Radvanjsku, Maša otkazana

Sedmog dana Vimbldona najveće iznenašenje priredila je Ruskinja Jekaterina Makarova, eliminisavši četvrtog nosioca Agnješku Radvanjsku.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Makarova je do trijumfa došla sa 6:3, 6:0, a u četvrtfinalu je čeka duel sa Lucijom Safarovom, koja je pobedila sunarodnicu Terezu Šmitkovu, koja je prethodno eliminisala Bojanu Jovanovski, sa 6:0, 6:2.

Veliko iznenađenje je i eliminacija Dankinje Karoline Voznijacki, od koje je bolja bila Čehinja barbora Zahlavova-Stricova sa 6;2, 7:5. Zahlavova-Stricova je tako osigurala češki duel sa Petrom Kvitovom, koja je očekivano bez problema pobedila Kineskinju Šuai Peng sa 6:3, 6:2.

Od nosilaca, takmičenje su u ponedeljak završile i Ana Ivanović i Alize Korne, dok je viđena i jedna predaja, zbog povrede Amerikanke Medison Kiz.

U ponedeljak je trebalo da igraju i Ruskinja Marija Šarapova i Anđelika Kerber iz Nemačke, ali će se one sastati u utorak, jer je meč otkazan zbog mraka.

Rezultati:
Alize Korne – Eženi Bušar 6:7 (5:7), 5:7
Ana Ivanović – Zabine Lisicki 4:6, 6:3, 1:6
Petra Kvitova – Šuai Peng 6:3, 6:2
Jekaterina Makarova – Agnješka Radvanjska 6:3, 6:0
Medison Kiz – Jaroslava Švedova 6:7 (7:9), 6:6 predaja Kiz
Karolina Voznijacki – Barbora Zahlavova-Strivoca 2:6, 5:7
Tereza Šmitkova – Lucija Safarova 0:6, 2:6
otkazano:
Anđelika Kerber – Marija Šarapova

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve