Nova vest
Tenis

Četvrtak, 26.06.2014.

10:17

Novakov gest oduševio sportski svet

“Nadam se da fudbaleri gledaju Noletov meč na Vimbldonu. To je fer-plej. Bravo, pravi šampion“.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Tim rečima je teniser Bruno Soareš, specijalista za dubl, opisao potez Novaka Đokovića krajem četvrtog seta meča sa Radekom Štepanekom.

Srpski teniser je servirao pri rezultatu 5:5 i imao je prednost, a Štepanek je odigrao duboku lopticu koju je sudija proglasio autom.

’Oko sokolovo’ pokazalo je da je loptica pala na liniju, a sudija Karlos Bernardes odlučio je da se poen ponovi. Čeh je blago protestovao, ali se već bio pomirio s odlukom kada je Novak ušao u raspravu pokazavši da svakako ne bi mogao da vrati lopticu i dao je poen Štepaneku.

To nije prvi put da Novak čini nešto slično, ali delikatan trenutak viteškom potezu dodatno daje na značaju.

“Za mene je to prirodno, nešto što je normalno uraditi. Ako osećam da nisam imao nikakvu šansu da odigram tu lopticu, predajem poen. Uradio sam to nekoliko puta u prošlosti. Istina, poen je bio veoma važan, ali nema veze. Mislim da je to fer i to je nešto što očekujem da će i moj protivnici uraditi za mene, ali to se nažalost ne dešava tako često“, prokomentarisao je Novak spornu situaciju.

Taj gest pozdravili su i publika i protivnik, a Đoković je na kraju dobio taj set i meč za plasman u treće kolo.

Na društvenim mrežama Novakov potez ispraćen je sa oduševljenjem, a naslov članka “Biznis insajdera“ glasi: “U neverovatnoj demonstraciji sportskog duha, Đoković je dao ključni poen svom rivalu“.

“Novak Đoković poštuje ovaj sport. On poštuje protivnike. On predaje poene (primetite množinu). On je na ovom terenu iz pravih razloga“, napisao je novinar Met Zemek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve