Nova vest
Tenis

Sreda, 25.06.2014.

22:51

Nole za B92: Očekivao sam težak meč

Novak Đoković rekao je za B92 da će mu dobro poslužiti naporan meč protiv Radeka Štepaneka u nastavku Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser plasirao se u treće kolo pobedivši iskusnog Čeha sa 6:4, 6:3, 6:7, 7:6.

Novak je istakao da je očekivao težak meč jer nije previše vremena proveo na travi ove sezone, a Štepanek je specijalista za ovu vrstu podloge. On je dodao da ga i u narednoj rundi očekuje ozbiljan izazov protiv Žila Simona.

„Očekivao sam da će biti teško iz dva razloga. Pre svega zbog njegovog kvaliteta i sposobnosti da odigra izuzetno kvalitetno na ovoj vrsti podloge, a drugo zbog toga što je imao više mečeva ove sezone na travi od mene. Ja sam došao na Vimbldon bez zvaničnog meča na travi. Iako sam dosta dobro odigrao u prvom kolu, nisam imao pravi otpor da mogu da osetim gde se nalazim na ovoj podlozi. Današnji meč je zbog toga bio veoma nezgodan. Uspeo sam da izvučem prvi set, drugi sam odigrao odlično. U trećem sam imao dosta prilika da napravim brejk i privedem meč kraju, imao sam i 5:2 u taj-brejku. Napravio sam neke neshvatljive greške, ali to je sve posledica neuigranosti na ovoj podlozi. Bio sam malo nervozniji jer sam znao šta me očekuje preko puta mreže. On ima veliko samopouzdanje, pobedio je Marija pre desetak dana u Kvinsu. Ima 35 godina i nije imao šta da izgubi, voli veliku scenu, ima i dosta iskustva i kao što ste videli koristio je i publiku, pokušavao je da dobije njihovu podršku“, rekao je Novak za B92.

Da li je možda bolje da si odigrao ovako težak meč u ovoj fazi?

„Mislim da ovakav meč može da mi služi kao dodatna snaga, pogotovo iz psiholoke perspektive. Nisam imao dovoljno provedenog vremena i dovoljno jak otpor u prvom kolu. Uzimajući u obzir kvalitet mog protivnika danas, tri i po sata sam bio na terenu i uživao sam. Naravno, želeo sam da završim meč u trećem setu, ali šta je tu je. Trudiću se da ovo iskoristim.“

Žil Simon ti je rival u trećem kolu?

„Znam otprilike šta da očekujem. Mislim da on ne može nešto krupno da promeni u svojoj igri. On je takođe bio u Top10, igrao je polufinale na Gren slemu, igrao je Masters, ima dosta iskustva, pobeđivao je Federera, pobeđivao je dobre igrače. zna kako da se postavi i kako da se pripremi za ovakav meč. To ga definitivno čini opasnim i ne smem da ga potcenim iako je sada u nekom padu u poslednjih godinu dana zbog povreda.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve