Nova vest
Tenis

Utorak, 24.06.2014.

23:45

Lajović: Ovakve pobede mnogo znače

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je da je srećan zbog prve pobede na Vimbldonu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Lajović je posle velike borbe pobedio Španca Giljerma Garsija-Lopesa rezultatom 7:6 (7-5), 6:2, 3:6, 3:6, 6:3.

„Sigurno da je veliko iskustvo igrati u pet setova i ovo mi je prvi put da sam se našao u toj situaciji. Drago mi je da sam pobedio i mislim da će mi značiti, jer je bio fizički i psihički naporan, tako da ću mnogo izvući iz današnjeg meča“, rekao je Lajović.

Ovo je definitivno bila pobeda karijere našeg igrača.

„Mislim da sam odigrao jedan od boljih mečeva ove godine. Prvi put sam sam dobio meč na travi. Prva dva seta sam odigrao na visokom nivou, a u trećem su krenuli da me hvataju grčevi, jer sam forsirao prvi servis. U tom trenutku sam gledao samo da se fizički održim. Uspeo sam nekako da održim nivo servisa u petom setu i to je presudilo“, dodao je srpski teniser.

Lajović je istakao da voli da igra na najvećim turnirima.

„Najveći turniri su najveći izazovi. Kad izađem na teren znam da će mečevi dugo trajati i da će protivnim morati da igra dobro da bi me pobedio. To mi daje mnogo samopouzdanja, da znam da imam vremena da podignem nivo ako loše krenem“, naveo je Lajović.

Prvi deo sezone bio je odličan za Dušana, a on ističe da mora mnogo da radi kako bi ostao na vrhunskom nivou.

„Uvek nešto može da se nadogradi. Svakim novim mečom dobijam iskustvo i izvlačim nešto za budućnost, kako bih napredovao. Nema bolje škole od ovakvih turnira i mečeva. Ovo je vrhunski tenis i samo najbolji igraju. Od njih najviše može da se nauči i što više budem na ovakvim turnirima, više ću napredovati. Protiv Kubota će biti malo drugačiji meč, ja ću se truditi da igram isto i videćemo kako će ispasti“, zaključio je Lajović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve