Nova vest
Tenis

Utorak, 24.06.2014.

22:19

Jelena: Bolje da nisam ni igrala...

Srpska teniserka Jelena Janković rekla je da protiv Kaje Kanepi nije pružila ni 20 posto svojih mogućnosti.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Jelena je poražena već u prvom kolu Otvorenog prvenstva Engleske od Kaje Kanepi, rezultatom 6:3, 6:2.

„Nisam bila na nivou, ne mogu da pronađem igru na ovoj podlozi. Ne znam da li je to na psihičkoj bazi, ali ne mogu da se snađem ni osećam sigurno. Nisam pružila ni 20 odsto svojih mogućnosti. Loše sam igrala i moja protivnica je to iskoristila, ali nije morala mnogo da radi“, rekla je Jankovićeva.

„Igrala sam poprilično dobro u prvoj sezoni, dosta mečeva, dosta turnira i non-stop na putovanjima. Posle poraza na Rolan Garosu sam malo psihički pala jer sam imala velika očekivanja. Trenutno se osećam kao ispumpani balon i to je normalno. Treba mi malo vremena da se odmorim, napunim balon i biću spremna za beton“, dodala je srpska teniserka.

Jankovićeva je kroz šalu rekla da bi bilo bolje da nije igrala ovaj meč, zbog načina na koji je izgubila.

„Ja veoma dobro igram na betonu i volim američku turneju koja se igra po betonu. Volela ih da se dobro spremim i budem zdrava da pružim svoj maksimum. US open je Gren slem na kom najbolje igram i gde sam bila u finalu i bila blizu da ga osvojim. Cilj mi je da tamo budem na visokom nivou. Za ovo danas nemam reči, kao da nisam igrala, tj. bolje da nisam ni igrala. Ali, to je sport“, navela je ona.

Tokom priprema za Vimbldon mučili su je problemi sa kukom, što se odrazilo na samu igru-

„Imam problema sa kukom, boli me, pa ću morati to prvo da sredim. Prvi turnir je u Montrealu, tako da imam dosta vremena da se odmorim i sredim, i da budem puna elana za drugi deo sezone“, kazala je Jelena.

Ona je na pitanje novinara B92 rekla da je niko nije kontaktirao u vezi sa otkazom selektora FED kup reprezentacije Dejana Vraneša i dodala da je veoma teško očekivati njen povratak u tim.

„Nisam upučena u priču o FED kupu, nisam kontaktirana. Ne igram već dve godine, od finala. Igrala sam 12 godina i prošla veliki put od Plovdiva do Antalije i jednostavno nisam imala snage da igram. Želela sam da dam šansu mladima, a i otkad ne igram, mi smo, nažalost, uspeli da se vratimo odakle smo došli. Igranje za FED kup je timski rad i moraju sve devojke da donesu doprinos. Telo mi nije više u dobrom stanju da mogu da izdržim tolike napore. Ne znam ko će biti selektor, nama će biti potrebno mnogo godina da se vratimo u Svetsku grupu, tako da ću se ja verovatno penzionisati do tada. Da bismo pobeđivali i išli dalje, moramo da igramo i Ana i ja, i singl i dubl. Ako to nije slučaj, mnogo je teško da pobeđujemo“, zaključila je Jankovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve