Nova vest
Tenis

Utorak, 24.06.2014.

12:45

Toni Nadal: Ne brinem se za Novaka

Toni Nadal, trener i stric Rafaela Nadala, kaže da Novak Đoković ne treba da brine zbog poraza u završnicama Gren slem turnira.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“To nije ozbiljno, nisam zabrinut za njega – nije osvajao titule, ali uvek je bio u situaciji da ih osvoji. Možda je izgubio malo samopouzdanja, ali to može vrlo brzo da povrati“, izjavio je Toni Nadal za L’ekip.

Na pitanje u kakvoj je Rafa situaciji pred ovaj Vimbldon, s obzirom na rane poraze u prethodna dva, Toni je odgovorio:

“Ključ će biti njegov servis. Ako servis ne funkcioniše, imamo problem. Centralni teren na Vimbldonu odgovara Rafi – tu je igrao pet finala i to je naš najuspešniji Gren slem turnir posle Rolan Garosa. Prošle godine je imao problema sa kolenom, a to je preraslo u problem sa stavom. Rafa nije dobro trenirao jer nije bio fleksibilan, a na travi je vrlo teško... Vrlo brzo smo shvatili da taj nivo neće biti dovoljan za Đokovića, Marija i Federera, a kada znaš da nemaš šansu da osvojiš turnir, izgubiš želju i volju“.

Toni je prokomentarisao i Rafaelove fizičke probleme tokom finala Rolan Garosa.

“Grčeve u listovima osetio je posle sat i po vremena igre. To je rano, ali može se objasniti vrućinom i vlagom. I Đokoviću je bilo loše veoma brzo, imao je problema sa stomakom pred finale. I Nadal je imao bolove u stomaku, ništa ozbiljno, ali nije ni pomoglo. Sve to u kombinaciji sa nervozom uticalo je na njega“, kaže Toni za L’Ekip.

Govoreći o talasu novih igrača, Toni Nadal izjavio je da mu se najviše sviđa stil igre Grigora Dimitrova, ali da misli da je Miloš Raonić najbliži osvajanju Gren slem titule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve