Anine vimbldonske tajne

Srpska teniserka Ana Ivanović u blogu za zvanični sajt Vimbldona rekla je da tokom pauza zbog kiše najčešće čita ili sluša muziku.

SO
Podeli

Takođe, Ana kaže da bi rado ponovila polufinale iz 2007. sa Venus Vilijams, otkriva kako se opušta, šta radi u slobodnim danima, ali i kojim vežbama pred Vimbldon poklanja posebnu pažnju.

Zašto volim Vimbldon: To je tako poseban turnir – sve u vezi sa njime je jedinstveno. Zaljubila sam se u Vimbldon još kada sam prvi put došla kao juniorka – definitivno je ispunila moja očekivanja.

Moje prvo sećanja na gledanje Vimbldona: Nisam mnogo gledala kao dete jer tada nije bilo mnogo tenisa na televiziji u Srbiji, ali sećam se nekih mečeva iz tinejdžerskih dana – npr, kada su Ivanišević i Hjuit osvojili tituler.

Kako se opuštam na Vimbldonu tokom mečeva: Odlično je što imamo priliku da budemo u kućama blizu Ol Ingland Klaba, tako da uživam da odem do kuće i opustim se. Udobno je i taj kraj je miran. Takođe, na Vimbldonu najviše gledam tenis na televiziji.

Teniserka iz prošlosti sa kojom bih želela da se sretnem na terenu i zašto: Martina Navratilova, zato što je ona bila velika igračica na travi i imala je mnogo uspeha na Vimbldonu.

Moje prvo sećanje na takmičenje na Vimbldonu: Igrala sam kao juniorka sa 11 godina, neverovatno kako je vreme proletelo. Sećam se da sam bila sa trenerom i porodicom i da je sve bilo novo uzbudljivo i novo za nas. Sećam se da sam igrala sa Kirsten Flipkens – to je bilo prvi put da je neki moj meč pomeren preko noći.

Najdraže sećanje sa Vimbldona: To bi morao da bude plasman u polufinale 2007. godine. Upravo sam igrala prvo Gren slem finale na Rolan Garosu i nisam znala šta da očekujem na Vimbldonu jer sam bila umorna mentalno. Odigrala sam nekoliko dobrih mečeva i mislim da sam protiv Vajdišove u četvrtfinalu spasla meč lopte.

Meč sa Vimbldona koji bih volela ponovo da odigram i zašto: Volela bih ponovo da odigram to polufinale sa Venus – ona je igrala vrlo dobro tada, ali ja sam mogla bolje i imala sam malu povredu.

Omiljena vimbldonska tradicija: Pauze zbog kiše.

Kako provodim vreme tokom pauze zbog kiše: Obično se vratim u svlačionicu i čitam ili slušam muziku Pre i posle mečeva volim da se vidim sa drugaricama, Soranom Kirsteom i Kirsten Flipkens, ali tokom pauza zbog kiše ne družim se mnogo.

Kako prilagođavam svoju igru travi: Igram malo više bekhend slasja i pokušavam da budem agresivnija servisom. Drugačiji je i mentalni sklop, moraš da budeš dodatno koncentrisan jer je važno da preuzmeš inicijativu u poenu. Takođe, pred Vimbldon radim više vežbe za gluteuse jer je velika promena u kretanju – od klizanja na šljaci do saginjanja na travi.

strana 1 od 31 idi na stranu