Nova vest
Tenis

Subota, 21.06.2014.

14:17

Anine vimbldonske tajne

Srpska teniserka Ana Ivanović u blogu za zvanični sajt Vimbldona rekla je da tokom pauza zbog kiše najčešće čita ili sluša muziku.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Takođe, Ana kaže da bi rado ponovila polufinale iz 2007. sa Venus Vilijams, otkriva kako se opušta, šta radi u slobodnim danima, ali i kojim vežbama pred Vimbldon poklanja posebnu pažnju.

Zašto volim Vimbldon: To je tako poseban turnir – sve u vezi sa njime je jedinstveno. Zaljubila sam se u Vimbldon još kada sam prvi put došla kao juniorka – definitivno je ispunila moja očekivanja.

Moje prvo sećanja na gledanje Vimbldona: Nisam mnogo gledala kao dete jer tada nije bilo mnogo tenisa na televiziji u Srbiji, ali sećam se nekih mečeva iz tinejdžerskih dana – npr, kada su Ivanišević i Hjuit osvojili tituler.

Kako se opuštam na Vimbldonu tokom mečeva: Odlično je što imamo priliku da budemo u kućama blizu Ol Ingland Klaba, tako da uživam da odem do kuće i opustim se. Udobno je i taj kraj je miran. Takođe, na Vimbldonu najviše gledam tenis na televiziji.

Teniserka iz prošlosti sa kojom bih želela da se sretnem na terenu i zašto: Martina Navratilova, zato što je ona bila velika igračica na travi i imala je mnogo uspeha na Vimbldonu.

Moje prvo sećanje na takmičenje na Vimbldonu: Igrala sam kao juniorka sa 11 godina, neverovatno kako je vreme proletelo. Sećam se da sam bila sa trenerom i porodicom i da je sve bilo novo uzbudljivo i novo za nas. Sećam se da sam igrala sa Kirsten Flipkens – to je bilo prvi put da je neki moj meč pomeren preko noći.

Najdraže sećanje sa Vimbldona: To bi morao da bude plasman u polufinale 2007. godine. Upravo sam igrala prvo Gren slem finale na Rolan Garosu i nisam znala šta da očekujem na Vimbldonu jer sam bila umorna mentalno. Odigrala sam nekoliko dobrih mečeva i mislim da sam protiv Vajdišove u četvrtfinalu spasla meč lopte.

Meč sa Vimbldona koji bih volela ponovo da odigram i zašto: Volela bih ponovo da odigram to polufinale sa Venus – ona je igrala vrlo dobro tada, ali ja sam mogla bolje i imala sam malu povredu.

Omiljena vimbldonska tradicija: Pauze zbog kiše.

Kako provodim vreme tokom pauze zbog kiše: Obično se vratim u svlačionicu i čitam ili slušam muziku Pre i posle mečeva volim da se vidim sa drugaricama, Soranom Kirsteom i Kirsten Flipkens, ali tokom pauza zbog kiše ne družim se mnogo.

Kako prilagođavam svoju igru travi: Igram malo više bekhend slasja i pokušavam da budem agresivnija servisom. Drugačiji je i mentalni sklop, moraš da budeš dodatno koncentrisan jer je važno da preuzmeš inicijativu u poenu. Takođe, pred Vimbldon radim više vežbe za gluteuse jer je velika promena u kretanju – od klizanja na šljaci do saginjanja na travi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve