Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.01.2014.

14:50

Od gorkih suza do suza radosnica

Kada je francuski teniser Žil Simon početkom januara izjavio da će uskoro neko van ’velike četvorke’ osvojiti Gren slem turnir, naišao je na opšti podsmeh.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tri nedelje kasnije, trofej namenjen pobedniku Australijan opena podigao je Stanislas Vavrinka, čovek koji je do sada samo jednom prošao u polufinale nekog od Gren slem turnira.

Finalni okršaj Vavrinke i Rafaela Nadal bio je emotivni tobogan za neutralnog ljubitelja tenisa. Srce je na početku bilo na strani autsajdera, korpulentnog momka iz Lozane, ali kako ostati ravnodušan kada se jedan tako veliki šampion poput Nadala bori sa bolovima i po ko zna koji put prelazi granicu realnih mogućnosti na teniskom terenu.

Simpatije su nam ponovo na Rafinoj strani sve dok dobroćudni Sten ne počne da prosipa sve ono za šta je vredno radio tokom cele karijere – najjednostavnije loptice šalje daleko u aut, najsporije servise vraća u sredinu mreže. Očaj na njegovom licu, stegnutost u udarcima, odlutao je negde daleko od Rod Lejver Arene.

Dok Nadal bez servisa i praktično bez trčanja osvaja treći set srca nam se vraćaju na Vavrinkinu stranu. On se do kraja meča nije potpuno oslobodio grča, ali je uspeo da savlada povređenog Španca i da dođe do istorijske titule – 6:3, 6:2, 3:6, 6:3.

Ceo tekst pročitajte u temi Saše Ozma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve