Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.01.2014.

06:44

Može li Vavrinka do senzacije?

Rafael Nadal i Stanislas Vavrinka u nedelju od 9.30h po srednjoevropskom vremenu igraju finale Australijan opena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Do sada su odigrali 12 međusobnih mečeva, a Španac je osvojio svih 26 setova. Ipak, u šest od poslednjih deset setova igrao se taj brejk, Vavrinka je imao i brojne set lopte, pa ostaje da se vidi hoće li u njihovom najvažnijem okršaju napokon uspeti da probije tu barijeru.

Švajcarac igra tenis života, savladao je Novaka Đokovića i Tomaša Berdiha i zasluženo se plasirao u prvo Gren slem finale. ’Stenimal’ ističe da ne želi tu da stane, iako je svestan da je Nadal favorit.

"Međusobni skor nije ono što gledam, tako je to protiv Rafe i nisam opterećen time što sam izgubio 12 puta. Više razmišljam o igranju sa njim, on je prvi igrač, najbolji igrač, a njegova igra je veoma nezgodna za mene i moj jednoručni bekhend. Fizički sam spreman, imao sam dva slobodna dana i sutra ću pokušati sve što mogu. I protiv Đokovića je bilo isto, izgubio sam 13-14 puta", rekao je Vavrinka.

Posle bledih partija sa Nišikorijem i Dimitrovom, Nadal je po svom starom običaju podigao nivo igre u samoj završnici, pa je u tri seta pobedio Rodžera Federera. Španac juri svoju drugu titulu u Melburnu, posle 2009. godine.

“On igra bolje nego ikada ranije i sposoban je da pobedi bilo koga. Ukoliko ne budem igrao na svom maksimumu, neću moći da ga pobedim. Ovo je Gren slem finale, drugačija vrsta meča od svega što smo ranije igrali. Koncentrisan sam i znam da moram da igram jednako dobro kao u polufinalu da bih slavio“, kazao je Nadal.

U nedelju ujutru gledaćemo poslednji čin dvonedeljne predstave na Australijan openu. Ostalo je još jedno pitanje – senzacija Vavrinke ili Nadalov 14. Gren slem trofej?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve