Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 13.01.2014.

12:46

Pilić: Beker da promeni stil života

Hrvatski teniski stručnjak Nikola Pilić ocenio je da Nemac Boris Beker mora da promeni stil života, ukoliko želi da uspe kao trener Novaka Đokovića.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Pilić je osvojio dve Dejvis kup titule sa Nemačkom, dok je bio savednik u DK timu Srbije koji je trijumfovao 2010.

On ima zasluge i za tenisko sazrevanje Đokovića, koji je u njegovom kampu boravio nekoliko godina. Beker je krajem 2013. postao trener našeg najboljeg tenisera.

"Trenerski posao je Bekeru poslednja šansa da postane ugledan teniski stručnjak. Ukoliko je projekat uspeh, onda Boris mora da ukloni sve ono što šteti njegovom imidžu", rekao je Pilić za šestostrukog gren slem šampiona, koji je 1999, završio igračku karijeru.

Nemac je u međuvremenu bio stalna "meta" paparaza, jer su uspesi na teniskom planu na naslovnim stranicama bili zamenjeni aferama u njegovom privatnom životu.

Pilić je dodao da "Boris mora da promeni stil života i da bude češće vidjan na terenu, nego na crvenom tepihu".

"Njemu je potrebno da sam sebe disciplinuje i da malo skromnije živi. Neće mu to biti lako, ali nema drugog izbora", rekao je Pilić.

Beker se u decembru pridružio stručnom štabu srpskog tenisera koji je prvo trijumfovao na uvertiri ove sezone - na egzibiciji u Abu Dabiju, a u prvom kolu Australijen opena sa ubedljivih 3-0 nadigrao je Slovaka Lukaša Lackog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve