Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 13.01.2014.

04:15

Ana u drugom kolu, sledi Anika Bek

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo Australijan opena, pošto je pobedila Kiki Bertens iz Holandije sa 6:4, 6:4.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U drugoj rundi Ana će igrati sa Anikom Bek, koja je sa 6:0, 6:0 dobila Petru Martić.

U vrlo nervoznom meču sa mnogo oscilacija na obe strane ukupno je viđeno 14 brejkova – Ana je meč završila sa 14 vinera i 22 greške, dok je Holanđanka imala 23 direktna poena i 35 neiznuđenih grešaka.

„Bilo je mnogo uspona i padova, bile smo nervozne, a teško je igrati protiv nekoga koga ne poznaješ. Drago mi je što sam prošla dalje. Nadam se da ću se plasirati u drugu nedelju turnira“, kazala je Ana.

Anika Bek, naredna Anina protivnica, trenutno je 54. na svetu, a nedavno je izgubila od Bojane Jovanovski u Hobartu. Nemica ima 19 godina, visoka je 169 cm, a ni na jednom od Gren slem turnira nije prošla dalje od druge runde.

Tok meča:

Ana se već u prvom gemu suočila sa problemima, spasla je tri brejk lopte najviše zahvaljujući odličnim servisima, ali je na četvrtoj Holanđanka odigrala dobar drop šot i napravila je brejk.

Bertens je bila nešto agresivnija, ali Ana je uspela da preuzme inicijativu u narednom gemu i snažnim forhendom realizovala je prvu brejk loptu. Anin ritern se poboljšao, rivalka je počela češće da greši, pa je srpska teniserka povela 3:1. U narednom gemu Bertens je stigla do brejk lopte, ali Ivanovićeva je vezala dva dobra servisa i zatim je sjajnom odbranom došla do 4:1.

Delovalo je da će Ana rutinski privesti set kraju, ali je ona vezala nekoliko grešaka i Bertens je smanjila na 4:3. Obe igračice mnogo su grešile – Bertens je olako promašenim forhendima poklonila brejk Ani, ali ona joj se revanširala dvema duplim greškama.

Ivanovićeva je sjajno počela deseti gem, sa dva precizna forhenda, ubrzo je došla do brejk lopte, a Holanđanka je odservirala duplu grešku – 6:4 za 43 minuta igre.

Serija brejkova se nastavila, Bertens je uzela gem, ali potom je doživela nesvesticu i uzela je lekarski tajm aut. Ana je napravila brejk, ali to je malo značilo u ovom meču i Holanđanka je ubrzo povela 2:1. Bertensova je greškama dala novi brejk Ani, a onda je konačno, posle osam uzastopnih brejkova, srpska teniserka uzela gem na svoj servis i povela je sa 3:2.

Ana se najednom povukla, a Holanđanka je to iskoristila i postala je agresivnija – iako je pri rezultatu 3:3 imala tri gem lopte, Bertens je napravila brejk i povela 4:3. To kao da je trglo Ivanovićevu, zaigrala je bolje, mada treba priznati da je imala i svesrdnu pomoć protivnice.

Srpska teniserka vezala je tri gema, a na meč lopti je Bertens promašila zicer na voleju - 6:4, 6:4 za jedan čas i 32 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve