Nova vest
Tenis

Utorak, 12.11.2013.

11:38

"Đoković gazda, majstor..."

Španski mediji ne kriju razočaranje porazom Rafaela Nadala u finalu završnog Mastersa u Londonu, ali ni divljenje prema srpskom asu Novaku Đokoviću.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Najdalje u hvaljenu srpskog tenisera išao je 'El Pais', koji Đokovića naziva majstorom nad majstorima.

"Novak Đoković je pod plavim svetlima Arene bio najsjajniji safir - majstor nad majstorima je porazio Nadala sa 6:3, 6:4 okončavši nezaboravnu seriju na kraju sezone u kojoj je zabeležio 22 uzastopne pobede", navodi ’El Pais’.

’As’ u naslovu ocenjuje da je "Đoković bio prejak za umornog i neodlučnog Nadala", dok je ’Marka’ istakla da je srpski teniser delovao nepobedivo i da je "terorisao Nadala agresivnom igrom i izlascima na mrežu".

Britanski BBC (Bi Bi Si) ističe da Nadal jeste završio sezonu kao prvi teniser sveta, ali da je Đoković pokazao u Londonu "ko kosi, a ko vodu nosi".

Francuski ’L'Ekip’ ističe da je Novak superiornom igrom protiv Nadala pokazao da je zapravo on pravi "teniski gazda".

Trenutno drugi teniser sveta pobedio je Nadala sa 6:3, 6:4, u finalu završnog Mastersa u Londonu. On je posle meča rekao da mu ostaje Dejvis kup za savršenu sezonu, dok je Nadal istakao da je servis napravio razliku.

Dvojica tenisera nastavili su da ispisuju nove stranice istorije, odigravši 39. međusobni duel, a tokom meča viđen je jedan od najboljih poena cele sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve