Nova vest
Tenis

Četvrtak, 31.10.2013.

14:01

Novak slomio Iznera posle tri seta

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu pobedivši Džona Iznera posle tri seta – 6:7(5), 6:1, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iako je izgubio set, srpski teniser odigrao je veoma kvalitetan meč i sa dosta optimizma očekuje nastavak turnira.

Đoković je protiv igrača koji ima verovatno najbolji servis na svetu imao čak 16 brejk lopti, u prvom setu nije uspeo da iskoristi nijednu od šest, ali u nastavku meča stvari je postavio na svoje mesto i došao je do trijumfa posle sat i 51 minuta.

Novakov naredni rival biće Stanislas Vavrinka koji je lako u dva seta eliminisao Nikolasa Almagra.



Izner je u prvom gemu nekoliko puta pogrešio forhendom, a Đoković je upravo tim udarcem stvorio brejk šansu. Ipak, Amerikanac je odlično odservirao i napao, pa Novak nije uspeo ‘pasingom’ da dođe do brejka. Izner je potom vezao još dva servisa i poveo je sa 1:0.

Još veću šansu Novak je imao u trećem gemu – izvanrednim riternom bekhendom stvorio je dve vezane brejk šanse, ali se Izner izvukao neodbranjivim servisima.

Na trećoj brejk prilici Novak je pokušao blok riternom, to mu je bila i najbolja šansa, ali loptica je završila u autu. Četvrtu i poslednju u tom gemu Izner je spasao asom i poveo je sa 2:1.

Usledio je malo mirniji period, bez brejk prilika, a igrači su lako osvajali ‘svoje’ gemove – 4:3 za Amerikanca. Đoković je i dalje bio siguran na svoj servis, u devetom gemu došao je do nove brejk lopte, ali je Izner ponovo odgovorio nizom snažnih servisa.

To je bio poslednji neizvesni gem u prvom setu, pa je pobednika odlučivao taj brejk.

Poveo je Izner sa 3:0, uz dva mini brejka, zahvaljujući dobrom riternu i Đokovićevom kiksu. Ipak, Novak je uz malo sreće vratio oba mini brejka, ali ključni poen odigrao se na 3:3 – Đoković je propustio šansu da izađe napred, a u nastavku poena Izner se izmakao na forhend i poveo sa 4:3.

Tu šansu Amerikanac nije propustio, dobio je taj brejk sa 7-5 i poveo je u setovima.

Ista priča nastavila se u drugom setu – Đoković je uzeo gem na svoj servis, a onda je agresivnom igrom stvorio brejk šansu u narednom. Ovoga puta Amerikanac nije pogodio prvi servis, ali je sjajnim ‘kikom’ omogućio sebi lak posao u sledećem udarcu.

Ipak, Novak nije odustajao i u četvrtom gemu napokon je napravio brejk – ponovo je izvanredno riternirao, došao je do dve vezane brejk lopte i realizovao je prvu za vođstvo 3:1.

Tu je drugi set već bio odlučen, Novak je pustio ruku i napravio je još jedan brejk – 6:1 i 1-1 u setovima.

U prva dva gema odlučujućeg seta teniseri su rutinski uzeli svoje gemove, a prvu malu šansu Novak je propustio u trećem gemu. Vodio je sa 15:30, imao je dva aktivna poena, ali je oba puta pogrešio bekhendom, drugi put slajsom.

Ubrzo je Izner osvojio gem i poveo sa 2:1. Srpski teniser lako je vratio pritisak na Iznera dobivši svoj servis gem, a onda je u petom gemu napravio toliko željeni brejk. Izborio se od 40:15 za brejk šansu koju je Izner spasao, ali drugi nije mogao i Novak je poveo sa 3:2. U petom gemu je praktično i rešen meč.

Nakon toga Izner je pao što je Đoković u potpunosti iskoristio. Dobio je i preostala tri gema, napravio je još jedan brejk i rešio meč u svoju korist sa 6:2 u trećem setu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve