Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 09.09.2013.

01:47

Serena osvojila 17. GS trofej

Američka teniserka Serena Vilijams odbranila je titulu na US openu – baš kao i prošle godine, pobedila je Viktoriju Azarenku sa 7:5, 6:7 (6-8), 6:1.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Kao što se i očekivalo, videli smo ubedljivo najbolji meč na turniru, Beloruskinja se jednom vratila ’iz mrtvih’, ali drugi put nije uspela i Serena je peti put slavila u Njujorku. To je mlađoj Vilijamsovoj 17. Gren slem titula, a druga ove sezone, pošto je prethodno trijumfovala i na Rolan Garosu.

Ukupno je Vilijamsova imala 36 direktnih poena i 35 grešaka, dok je Azarenka upisala 17 vinera i 27 neiznuđenih grešaka. S obzirom da je bila prva na US open seriji, Serena je za trijumf u Njujorku dobila 3,6 miliona dolara.

U prvom setu teniserke su na samom početku razmenile brejk, a onda dugo nije bilo brejk šansi. Ključan je bio gem pri vođstvu Beloruskinje 5:4 – Serena se mnogo mučila sa vetrom, bila je i nervozna, ali je uvek izvlačila pravi udarac u pravo vreme.

Posle tog gema, ogroman balast pao je sa Sereninih leđa, pa je ona u sledećem gemu napravila brejk i zatim je osvojila prvi set.

Činilo se da ćemo gledati jednostrano finale kada je Amerikanka u drugom setu povela sa 4:1, uz dva brejka viška. Međutim, Azarenka se nije predavala – bila je strpljiva, ali je i napadala kada je trebalo, dok je kod Vilijamsove bila očigledna nervoza.

Dva puta je Serena servirala za meč i dva puta nije uspela, pa se ušlo u taj brejk. Azarenka je propustila dve vezane set lopte, ali je izborila i treću hrabrim drugim servisom. Potom je dočekala grešku suparnice i izjednačila je u setovima.

Serena je bila indisponirana samo prva dva poena trećeg seta, ali onda se trgla i zaigrala još bolje. Napravila je brejk u četvrtom gemu i sebi više nije dopustila opuštanje, a Azarenka je ostala bez energije.

Na kraju, posle dva časa i 45 minuta igre Serena je došla do novog trofeja. Sreća Amerikanke i suze Beloruskinje, baš kao i prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve