Nova vest
Tenis

Subota, 06.07.2013.

10:44

Mari: Već sam ga pobedio na travi

Škotski teniser Endi Mari smatra da će biti u psihički boljoj poziciji od Novaka Đokovića u finalu Vimbldona u nedelju.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Dva najbolja tenisera sveta u ovom trenutku boriće se za prestižni Gren slem u nedelju od 15:00 uz prenos na televiziji B92.

"Mislim da ću biti u boljem psihološkom položaju, već sam ga pobedio na travi. Bio sam bolji na Olimpijskim igrama ovde i sa tim u glavi ću ući u finale u nedelju", rekao je Mari.

Mari je Đokovića pobedio na Centralnom terenu prošle godine, ali u polufinalu Olimpijskih igara, sa 7:5, 7:5, a potom i u finalu US Opena nekoliko meseci kasnije sa 7:6(10), 7:5, 2:6, 3:6, 6:2.

"Bio sam u ovoj poziciji. Već sam osvajao Gren slem. Novak se veoma dobro kreće. Nikad se ne zna, zavisi od dana. Nekada zavisi kako meč počne. Nekada jedan igrač može biti mnogo nervozniji od drugog. Ko zna?", smatra Mari.

Međutim, Đoković je bio bolji u naredna tri duela, od čega u finalima Mastersa u Šangaju i finalu Australijen opena ove godine sa 6:7(2), 7:6(3), 6:3, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve