Nova vest
Tenis

Sreda, 03.07.2013.

08:47

Flipkens: Smešno, ja u polufinalu

Belgijanka Kirsten Flipkens veliko je iznenađenje Vimbldona u ženskoj konkurenciji, a plasman u polufinale prestižnog turnira iznenadio je i nju samu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Flipkensova je u četvrtfinalu pobedila Čehinju Petru Kvitovu sa 4:6, 6:3, 6:4 i ostvarila najveći uspeh u svojoj karijeri.

"Ovo je smešno, ja sam u polufinalu Vimbldona. Neverovatno, prošle godine nisam mogla da igram ni kvalifikacije. Ovo je bolje od sna. Ovo je neverovatno, ne znam šta bih rekla, ne znam o čemu da razmišljam", rekla je 27-godišnja Belgijanka.

Na putu do finala stoji joj još samo jedna teniserka, Francuskinja Marion Bartoli, s kojom nikad nije igrala u karijeri.

Iznenađenje turnira je i Nemica poljskog porekla Sabine Lisicki, koja je prvo šokirala sve eliminacijom Serene Vilijams, a potom izbacila i Kaju Kanepi za plasman u polufinale gde će igrati protiv Agnješke Radvanjske.

"Prekjuče je bio strašan meč, ali znala sam da mi ta pobeda protiv Serene neće udariti u glavu. Baš me zanimalo kako ću reagovati i koliko ću biti hladna. I bilo je dobro", rekla je Lisicki posle nove pobede i dodala:

"Ne mogu reći da sam baš osećala pritisak. Odlučila sam da izađem na teren i igram kako znam. Potpuno fokusirana samo na ono što radim. Imala sam pomoć poslednjih godina, jer sam ovdje igrala polufinale i pre dve godine. To mi je značilo, dalo mi je sigurnost i mirnoću kada je trebalo", zaključila je Nemica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve