Nova vest
Tenis

Petak, 31.05.2013.

20:24

Troicki: Vratio sam samopouzdanje

Viktor Troicki pobedio je Marina Čilića (7:6, 6:4, 7:5) u tri seta i drugi put u karijeri plasirao se u osminu finala Rolan Garosa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Mislim da je taj brejk odlučio, ko zna šta bi se desilo da je on poveo. Bio je zaista naporan set, obojica smo igrali dobro, on je čak i servirao za set na 5:4. Odigrao sam dobar meč, konstantan, bez mnogo padova. Mislim da sam zasluženo pobedio, drago mi je što sam ponovo u četvrtom kolu Gren slem turnira".

„Oduvek mi je odgovarala ova podloga i ovaj turnir u Parizu, iako sam nekada gubio dobijene mečeve. Igrao sam dobro i protiv bolje rangiranih od sebe, nisam iznenađen što sam odigrao nekoliko dobrih mečeva. Najvažnije je da sam vratio samopouzdanje, nadam se da ovo nije kraj", dodao je Viktor za B92.

Naredni suparnik Troickog je Žo-Vilfred Conga, koji je dobio Viktora u oba meča na šljaci. Ipak, u ukupnom međusobnom skoru rezultat je 3-3.

„Biću spreman za meč sa Congom. Naravno da neće biti lako, ali daću sve od sebe. Sa njim imam pozitivan skor, doduše ne na šljaci. Igraćemo pred punim stadionom, svi će navijati za njega, biće teško. On igru bazira na servisu i forhendu, ofanzivan je, popravio se na šljaci, prošle godine je umalo dobio Noleta. On je favorit, ali mislim da imam šanse ako budem igrao dobro. U Majamiju sam izgubio, a mogao sam da osvojim prvi set. Nadam se da ću ovoga puta iskoristiti prilike“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve