Nova vest
Tenis

Petak, 31.05.2013.

19:33

Ana brzo i lako do osmine finala

Srpska teniserka Ana Ivanović pobedila je Viržini Razano iz Francuske sa 6:3, 6:2 u trećem kolu Rolan Garosa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Ana je na startu pretrpela brejk, ali je od tada potpuno kontrolisala meč i na kraju je slavila za 73 minuta igre.

Ivanovićeva je imala 24 direktna poena i 19 grešaka, dok je Razano upisala 12 vinera i 20 neiznuđenih grešaka. U osmini finala Ana će igrati sa boljom iz meča Agnješke Radvanjske i Dine Ficenmajer.

Od samog starta razvila se velika borba – smenjivali su se direktni poeni i greške, a na početku smo videli dva brejka (1:1). Posle dva duga gema, napokon smo videli jedan kratak u kojem je Anu odlično služio forhend – 2:1.

Potom je Ana propustila tri vezane brejk šanse u sledećem gemu, ali to je nije demoralisalo – sledeći gem uzela je bez izgubljenog poena za 3:2.

Bilo je ’mirno’ sve do osmog gema, koji je Ana odigrala savršeno. Počelo je briljantnim riternom pod noge rivalke, a potom je usledio viner bekhendom.

Ivanovićeva je rekla da se više ne izvlači toliko na forhend jer je dosta sigurnija u svoj bekhend, a to je potvrdila i u narednom poenu, kada je direktno iz riterna došla do tri vezane brejk šanse.

Prvu je realizovala uz pomoć mreže, ali zaslužila je sreću na osnovu ranije viđenog u gemu. Međutim, u narednom gemu nije išlo glatko, pošto je i Razano izvrsno riternirala. Ipak, Ivanovićeva je spasla dve brejk lopte – prvu asom, a drugu lepom kombinacijom servisa i forhenda.

Ana je jednu set loptu propustila, ali je na drugoj odservirala as – 6:3.

Ana nije skidala papučicu sa gasa, već na početku drugog seta napravila je brejk, a onda ga je i potvrdila, uz nekoliko sjajnih servisa (2:0). Ana je pogađala duboko, lepo se nameštala na udarce, a posledica toga bio je novi brejk, i to bez izgubljenog poena.

Ivanovićeva je lako povela 4:0, a na 5:1 je propustila prvu meč loptu na servis Razano. Međutim, to Anu nije poremetilo, preciznim servisima je u narednom gemu rešila meč i plasirala se u osminu finala - 6:3, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve