Nova vest
Tenis

Petak, 31.05.2013.

18:03

RG: Kuznjecova zaustavila Bojanu

Srpska teniserka Bojana Jovanovski završila je učešće na Rolan Garosu u trećem kolu, porazom od Ruskinje Svetlane Kuznjecove.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Kuznjecova je do trijumfa došla u dva seta, sa 6:4, 7:6, posle jednog sata i 27 minuta, i u narednom kolu je očekuje susret sa Nemicom Anđelikom Kerber.

Srpski predstavnici bili su veoma uspešni do sada, pobede su ostvarili Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Ana Ivanović.

Organizatori Rolan Garosa doneli su odluku da meč Jovanovski – Kuznjecova pomere sa terena broj dva na teren broj šest, koji nažalost nije pokriven kamerama. Zato nije bilo prenosa na B92.

Prva je do brejk prilike došla Kuznjecova, u trećem gemu je realizovala prvu priliku i povela je sa 2:1. U nastavku su obe teniserke bile sigurne na svoj servis. Tako je bilo sve do osmog gema, kada je srpska teniserka bez većih problema vratila brejk za 4:4. Međutim, Ruskinja je već u narednom gemu vratila prednost. Potom je servirala za prvi set, iskoristila je prvu priliku i povela sa 1-0 u setovima (6:4).

Prva je do brejk šansi u drugom gemu došla Kuznjecova, koja je u trećem gemu propustila jednu priliku.

Ipak, Bojana nije ozbiljno pretila na servis Ruskinje, pa je Kuznjecoa čuvala energiju i u petom gemu realizovala je brejk loptu za 3:2.

Tu prednost šampionka iz 2009. održavala je sve do desetog gema, a tada je Bojana uhvatila poslednji voz – uz samo jedan izgubljeni poen, izjednačila je na 5:5.

Odmah potom, ruska teniserka je došla do novog brejka, ali joj je Bojana uzvratila istom merom i set je ušao u taj-brejk, u kojem je Kuznjecova bila furiozna i osvojila ga je sa 7:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve