Nova vest
Tenis

Sreda, 15.05.2013.

19:11

Gulbis lako, Troicki napravio šou

Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u treću rundu urnira Serije 1000 u Rimu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Bolji od reprezentativca Srbije bio je Letonac Ernests Gulbis u dva seta – 6:1, 6:1. Sledeći njegov rival je pobednik meča Nadal – Fonjini.

Meč je obeležio nesvakidašnji protest srpskog tenisera posle uspele brejk lopte Gulbisa u prvom gemu drugog seta. Prekid je trajao deset minuta i poprilično zabavio prisutnu publiku.

Tekstualni prenos meča možete da pratite na našem sajtu.

Posle sigurnog servis gema na startu meča, Gulbis je izvršio veliku pritisak na Troickog u narednom gemu. Posle velike borbe došao je do brejka, a potom lako i brzo poveo sa 3:0. Troicki je prekinuo taj niz u četvrtom gemu, ali je Letonac bez problema održavao prednost, pošto srpski teniser nije nikako uspevao da mu pripreti na njegovom servisu. Gulbis je u šestom gemu izborio novi brejk i odmah potom je servirao za prvi set u čemu je i uspeo posle 35 minuta igre.

U istom ritmu Gulbis je nastavio i u drugom setu, odmah je pripretio Troickom na njegovom servisu i poveo sa 1:0. Ipak, poen kojim je Letonac došao do brejka naljutio je Troickog, koji je tvrdio da je lopta bila dobr<, sa čim se sudija nije složio.

Srpski teniser je tada rekao: "Ne bih se bunio da nisam siguran da postoji razmak između linije i mesta gde je loptica pala". Troicki je nastavio sa protestima, napustio teren, u jednom trenutku je pretio da će predati meč i čak uzeo kameru da bi snimio trag loptice, ali je sudija ostao pri svome.

Publika je tada stala na stranu srpskog tenisera i skandirala je njegovo ime, ali mu to nije pomoglo, pošto je Gulbis novim sigurnim servis gemom poveo sa 2:0. Troicki je konačno u sledećem gemu odigrao siguran servis gem, bez izgubljenog poena, i smanjio na 2:1.

Usledila je odlična prilika za Viktorov povratak u meč, jer je imao duplu brejk loptu, ali je Gulbis dobro servirao i spasao se, osvojivši pet od preostalih šest poena u gemu. U petom gemu, koji je trajao sedam minuta, srpski reprezentativac imao je mnogo prilika da smanji na 3:2, ali je previše zavisio od servisa. Gulbis je iz prve brejk šanse stigao do 4:1 i šanse Viktora da se vrati u meč svedene seu na minimum.

Još jednom je Gulbis sačuvao svoj servis gem, iako je Viktor pružio solidan otpor do 30-30. Sedmi gem bio je i poslednji - Viktor je opet dobro krenuo, nije uspeo da prelomi i Gulbis je iz prve prilike stigao do još jednog brejka i meča.

Troicki je tokom celog meča previše zavisio od prvog servisa - na drugi je osvojio svega 27 posto poena, što je rezultiralo sa čak pet brejkova za letonskog tenisera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve