Nova vest
Tenis

Sreda, 15.05.2013.

15:50

Mari predao, Janovič dobio Congu

Britanski teniser Endi Mari predao je meč drugog kola Mastersa u Rimu Špancu Marselu Granoljersu pri rezultatu 1:1 u setovima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Granoljers je osvojio prvi set sa 6:3, da bi drugi reket sveta potom uzvratio i sa 7:6 izjednačio, ali je odmah odlučio da preda meč.

Mari se tokom meča dosta mučio sa bolovima u kuku, sa kojim je imao problema i na Mastersu u Madridu.

Naznake da Britanac ima problema sa kukom pojavile su se na početku drugog seta, a očigledno je da nije mogao da se izbori sa bolovima i da je zato odlučio da se povuče.

Škot se borio koliko je mogao, neki iz publike su mu zviždali, drugi su mu pružali podršku, ali on nije želeo odmah da preda meč.

Granoljers je vodio 4:1 u drugom setu i 40:15, ali je Mari uspeo da se vrati i da izjednači na 4:4. Potom je Španac ponovo napravio brejk i servirao za meč, ali je Endi ipak izborio taj brejk. Mari je uspeo da izjednači u setovima i, kada se očekivalo da će privesti meč kraju u trećem setu, Škot je predao meč.

Najveće iznenađenje dana priredio je Jerži Janovič, koji je pobedio Congu sa 6:4, 7:6.

„Veoma sam srećan, pogotovo jer nisam dobro počeo sezonu, bio sam bolestan“, rekao je Poljak, koji će u trećoj rundi igrati sa Rišarom Gaskeom.

Žil Simon je u dva seta dobio Južnog i čeka ga okršaj sa Federrom, a Šardi je prepustio samo pet gemova Nišikoriju i igra sa Granoljersom. U francuskom meču Per je u tri duga seta savladao Benetoa, njegov naredni protivnik biće Huan Martin del Potro.

Madrid, drugo kolo:
Jerži Janovič – Žo-Vilfred Conga 6:4, 7:6 (7-5)
Benoa Per – Žilijen Beneto 6:7 (3-7), 6:4, 7:6 (7-4)
Žil Simon – Mihail Južni 7:5, 6:3
Aleksandr Dolgopolov – Stanislas Vavrinka predaja, dalje ide Dolgopolov
Marsel Granoljers – Endi Mari 6:3, 6:7 (5-7), predaja
Žeremi Šardi – Kei Nišikori 6:4, 6:1
Filip Kolšrajber – Albert Ramos 6:4, 6:1
Ernests Gulbis – Viktor Troicki 6:1, 6:1
David Ferer – Fernando Verdasko 5:7, 7:5, 6:3
Rafael Nadal – Fabio Fonjini 6:1, 6:3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve