Nova vest
Tenis

Četvrtak, 18.04.2013.

14:16

Vavrinka razbio očajnog Marija

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka priredio je iznenađenje u trećem kolu turnira u Monte Karlu, pošto je dobio Endija Marija sa 6:1, 6:2 za 58 minuta igre.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Sada na teren izlaz Đoković i Monako, uz prenos na B92.

Škot je odigrao očajno, servis ga uopšte nije služio, a ukupno je imao samo sedam vinera i 24 neiznuđene greške. Sa druge strane, Vavrinka je odigrao nadahnuto i upisao je 23 direktna poena i 16 grešaka. U sledećoj rundi Švajcarac će igrati sa Žo-Vilfredom Congom, kojeg je dobio jednom u tri meča.

Mari i Vavrinka stari su znanci, do ovog meča igrali su 12 puta, Škot je vodio sa 8-4 u pobedama, ali je oba duela na šljaci dobio Švajcarac.

Teniseri su razmenili po gem na početku, a onda se Stanislas razigrao – bio je sigurniji sa osnovne linije, agresivnom igrom diktirao je ritam i osvojio je pet gemova u nizu za vođstvo u setovima.

Mari je u drugom setu za nijansu podigao nivo igre, ali Vavrinka nije popuštao, za razliku od nekih prethodnih mečeva. Propustio je Švajcarac jednu brejk šansu u četvrtom gemu, ali je u šestom stvorio još jednu, na kojoj je Mari promašio lak volej – 4:2 za Vavrinku.

Škot se posle toga potpuno predao, Vavrinka je lako uzeo gem na svoj servis, a u narednom je realizovao drugu meč loptu posle Marijevog 'lenjog' forhenda koji je završio u mreži.

U ostalim mečevima dana najveće iznenađenje jeste eliminacija Tomaša Bardiha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve