Nova vest
Tenis

Utorak, 16.04.2013.

10:37

I Janko eliminisan u Monte Karlu

Drugi reket Srbije Janko Tipsarević eliminisan je već u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu, posle poraza od Grigora Dimitrova iz Bugarske.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Tipsarević je bio slobodan u prvom kolu, a Dimitrov je slavio sa 7:6 (7:3), 6:1, posle jednog sata i 34 minuta.

Dimitrov je tako došao do prve pobede u međusobnim susretima sa Tipsarevićem, koji je slavio u sva tri prethodna duela.

Pošto je Viktor Troicki eliminisan već u prvom kolu, a Tipsarević u drugom, Srbija je ostala na jednom predstavniku u Kneževini, ali će najbolji teniser sveta Novak Đoković tek danas odlučiti da li će igrati. Njegov protivnik u drugom kolu trebalo bi da bude Mihail Južni, koji je pobedio Danijela Himeno-Travera iz Španije sa 6:4, 6:0.

Janko je od samog starta pritiskao Dimitrova, što je rezultiralo njegovim brejkom već u prvom gemu meča, a potom lako i brzo ga osigurao za vođstvo 2:0. Bugarski teniser je uspeo da osvoji svoj naredni servis gem, ali je Tipsarević bez ikakvih problema održavao svoju prednost i nije dozvoljavao rivalu ni da pokuša da ga ugrozi sve do desetog gema. Tada je svojim greškama dozvolio Dimitrovu da mu vrati brejk za izjednačenje 5:5. U naredna dva gema nije bilo brejkova, pa je set ušao u taj-brejk u kojem je Bugarin bio daleko bolje i osvojio ga je sa 7:6.

Dimitrov je nastavio u istom ritmu i u drugom setu, a iako je imao priliku za brejk, Janko je ipak poveo sa 1:0 na početku. Ipak, Bugarin je posle sigurnog servis gema odmah u sledećem gemu iskoristio Jankove greške i došao do prednosti 2:1. Dimitrov je nastavio sa dobrom igrom, dok se Janko mučio, pa je svom protivniku lako dozvolio da nastavi niz do sedmog gema, kada je kompletirao trijumf posle jednog sata i 24 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve