Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.03.2013.

23:05

Majami: Jelena u 8, Ana eliminisana

Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Majamiju, dok je svoj nastup u osmini finala završila Ana Ivanović.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Jankovićeva je u meču brejkova savladala Rumunko Soranu Kirsteu sa 6:0, 6:4, a u četvrtfinalu će igrati protiv Italijanke Roberte Vinči.

Posle skoro dva sata borbe Ivanovićeva je poražena u tri seta sa 1:6, 6:4, 6:2. Eranijeva će u četvrtfinalu igrati protiv bolje iz duela Zakopalova-Šarapova.

Jelena je počistila Rumunku u prvom setu sa tri brejka i bez izgubljenog gema za 6:0, ali se namučila u nastavku.

Jankovićeva je dva puta vraćala brejk Kirstee, da bi konačno preokrenula na 4:3. Međutim, Rumunka je takođe igrala dobro na servis rivalke i odgovorila istom merom, ali je rat živcima i maratonski gemovi prelomili u korist JJ koja je stigla do 6:4 i osam najbolji u Ki Biskejnu.

Ana je fenomenalno počela protiv Italijanke, dominirala je u prvom setu, lako osvajala svoje servis gemove, te napravila dva brejka za ubedljivih 6:1 posle svega 20-ak minuta borbe.

Međutim, sve se promenilo na startu drugog seta. Ispustila je brejk šansu, a onda potpuno pala, te je Eranijeva sa dva brejka povela 5:0. Međutim, Ivanovićeva čini neverovatan obrt, vraća oba brejka i smanjuje na 5:4, ali tu staje i gubi set 6:4.

Treći je počela kao prvi, brejkom, ali je Italijanka odmah uzvratila. Usledila je egal borba u naredna tri gema, da bi potom Ivanovićeva prva poputila, te je Eranijeva sa dva brejka dobila set 6:2 i meč 2-1.

02:19 Jankovićeva preživela loš servis

Jelena je fenomenalno odigrala prvi set, servirala skoro idealno (6/8 prvi, 6/7 drugi servis), što joj je i donelo 6:0, da bi u drugom jedva ubacivala svoje servise (17/29 prvi, 7/21 drugi), što je rezultiralo sa sedam brejkova u setu

Jelena je sjajno krenula protiv Rumunke, posle velike borbe već u prvom gemu iskoristila je drugu šansu i oduzela servis rivalki. Jelena je lako kapitalizovala brejk za 2:0. Usledio je treći gem, možda i ključan u setu. Rumunka je ispustila 40:15, a je Jankovićeva izborila šest "đuseva", da bi preokrenula i iz druge brejk lopte stigla do 3:0.

Jankovićeva je potpuno slomila rivalku, lako kapitalizovala i ovaj brejk, a onda ekspresno stigla do trećeg za 5:0. Tako je Jelena bez izgubljenog gema dobila prvi set i najavila plasman među osam najboljih. Međutim, Rumunka je preokrenula tok meča u drugom setu. Nakon što je osvojila uvodni gem, agresivnom igrom je stigla do dve brejk lopte i oduzela servis JJ za 2:0.

Prvi gem u drugom setu nije najavio ono što je usledilo. Četiri maratonska gema, ukupno 11 brejk šansu, te po dva brejka obe teniserke. Prvo je Rumunka povela 2:0, pa je Jelena iz pete šanse smanjila, da bi Kristea odmah vratila prednost. Ipak, JJ se nije predala, ponovo je vratila svoj servis i izjednačila na 3:3.

Nakon što je uspela da uzvrati rivalki na brejkove, Jelena je konačno preuzela kontrolu nad setom, te u sedmom gemu stigla do brejka prednosti.

Jankovićeva ipak nije uspela da potpuno slomi rivalku, u gemu u kojem je možda mogla da reši meč nije uspela da nadigra Kirsteu, koja je stigla do četiri brejk lopte i na kraju nastavila seriju ribrejkova. Međutim, i Rumunka je nastavila da loše servira, pa je JJ novim brejkom, četvrtim u setu povela 5:4.

01:15 Ivanovićeva od sjaja do očaja

Ana Ivanović je uspela da izgubi meč posle 6:1 u prvom setu, i povratka nakon 0:5 u drugom. Mnogo oscilacija u igri koštale su Anu četvrtfinala Majamija.

Duel je počeo sa po jednim osvojenim gemom, Ivanovićeva je kao i na startu meča u nedelju protiv Kuznjecove bez izgubljenog poena osvojila poen na svoj servis, da bi bila veoma blizu brejk šanse, ali je Eranijeva sačuvala svoj servis.

Ana je nastavila u sjajnom ritmu od nedelje, nakon još jednog perfektnog servis gema, Ivanovićeva je žestoko napala servis rivalke, te brzo stigla dva brejka za 5:1.

Za razliku od ranijih servis gemova, Ivanovićeva se malo mučila u sedmom, ali je iz trećeg pokušaja osvojila prvi set sa ubedljivih 6:1.

Međutim, drugi set nije dobro počeo za Ivanovićevu. Nakon što je u maratonskom gemu proputila šansu da ga otvori brejkom i možda prelomi meč, popustila je i na servisu, te bez osvojenog poena izgubila servis. Italijanka je tom odmah kapitalizovala za 3:0.

Ivanovićeva je potpuno pala, nije je išao servis, a Italijanke je to nastavila da koristi. Usledio je maratonski četvrti gem, Ivanovićeva je spasila brejk loptu, proputila dve šanse da osvoji prvi gem, ali joj je Eranijeva ponovo oduzela servis, te lagano stigla do 5:0.

Ipak, Ana se nije predala, konačno je osvojila jedan gem, a potom uspela da oduzme rivalki servis za set. Taj brejk je odmah kapitalizovala i smanjila na 5:3.

Ivanovićeva je potpuno preokrenula stvari na terenu, totalno je razbila igru Eranijeve te stigla do novog brejka i potpuno se vratila u set. Međutim, Ivanovićeva nije dovršila započeto, stala je kada je bilo najvažnije, dopustila je Italijanki da se vrati i oduzme joj servis kojim je izjednačila u setovima sa 6:4.

Ipak, Ivanovićeva je vratila samopouzdanje sjajnom serijom u drugom setu, te odlično otvorila treći, odmah je napravila brejk i povela 1:0.

A onda je usledio gem večeri. Ivanovićeva i Eranijeva su se borile 15-ak minuta, Italijnka je diktirala tempo, propustila dve veza ne brejk lopte, potom je Ivanovićeva imala dve šanse da kapitalizuje brejk, ali nije uspela. Erani je ponovo okrenula, Ana se opet odbranila, ali ne i četvrti put, pa je Italijanka uzvratila ribrejkom.

Posle dužeg vremena teniserke su konačno vezale dva gema bez brejka, pa je nastavljena egal borba u odlučujućem seru (2:2). To je trajalo do šestog gema kada je prva popustila Ana, te je Eranijeva stigla do velikog brejka i povela 4:2.

Ovim brejkom Italijanka je definitivno prelomila meč, bez izgubljenog poena osvojila naredni gem, a potom potpuno iskoristila pad Ane i oduzela joj ponovo servis za 6:2 i konačnih 2-1 u setovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve