Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 28.01.2013.

17:45

Lendl: Novak igra kao pravi broj 1

Trener Endija Marija Ivan Lendl rekao je da je Novak Đoković u finalu Australijan Opena igrao baš kako prvi reket sveta treba da igra.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Đoković je u finalu pobedio Marija u četiri seta, a Lendl je istakao da je srpski teniser igrao sve bolje kako je meč odmicao i tako značajno otežao posao olimpijskom šampionu u želji da dođe do preokreta.

Novak je imao odlične udarce baš kada mu je to bilo potrebno. Igrao je sve bolje kako je meč odmicao. Igrao je baš kao što bi najbolji teniser sveta i trebalo da igra“, istakao je Lendl.

Iako Mari nije uspeo da osvoji prvi Gren slem sezone i tako i sam ispiše nove stranice istorije, Lend ističe da je zadovoljan izdanjem britanskog tenisera u Melburnu.

Mislim da Endi iza sebe ima odličan turnir. Igrao je težak meč sa Rodžerom, još jedan takav sa Novakom, a takođe je bio i veoma dobar u prvih pet mečeva. Razočaravajuće je što nije osvojio titulu, ali mora da se bori da dolazi do takvih prilika i doći će i njegovih pet minuta. Kao što sam rekao u Njujorku, nijanse su odlučivale. Da je Endi došao do brejka za 2:0 u drugom setu, ko zna šta bi se desilo. Mogao je da ode do kraja“, rekao je Lendl, „Upravo zbog toga ne želim da pričam o strategijama i slabostima, i nikada to neću raditi. Dva ili tri poena su odlučila. Gledao sam ko je koliko poena osvojio i Novak je imao 13 više od Endija, to nije ništa“.

Lendl je, takođe, uveren da Muri može još više da napreduje.

Mislim da može da ide samo napred i tako će biti sve do kraja njegove karijere. Sve je bolji. Kada se izuzme finale sa Novakom 2011. godine ovde, uvek je igrao protiv najboljeg tenisera na svetu u finalu Gren slemova i teško je doći do pobeda u takvim mečevima. Agasi je pobedio Rajnera Šitlera, ja sam pobedio Miroslava Mečira. Ne kažem da su oni loši igrači, ali nisu bili najbolji na svetu kada su igrali ta finala. Ali, u ovoj eri je tako, najbolja četvorica su bolji od ostalih. Ne dospeva sedmi teniser sveta u finale. Endi nije igrao nijedno takvo do sada. Ali, kada dođe do takvog meča, morate i to da iskoristite, teška je ovo era tenisa, kao što stalno i ponavljamo. Samo se nadam da će Endi imati još ovakvih prilika i doći će i njegovo vreme“, naglasio je Lendl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve